Microsoft a Square Enix spolupracovali na vylepšení cutscén pre Final Fantasy XIII

Final Fantasy XIII
Spätná kompatibilita sa v uplynulých dňoch rozšírila o trilógiu hier Final Fantasy XIII, ktoré boli navyše vylepšené pre Xbox One X po boku skôr uvoľneného Civilization: Revolution.

V prípade série Final Fantasy však nešlo len o obyčajné zvýšenie rozlíšenia, s akým sme sa stretli pri skôr vylepšených tituloch z Xboxu 360. Vlastne Microsoft potvrdil to, o čom sa špekulovalo už v čase vylepšenia prvej Forzy Horizon. Kým v iných hrách došlo jednoducho ku zvýšeniu rozlíšenia, pri Horizone došlo aj k zvýšeniu kvality fontu a GUI, ktorý je tiež renderovaný v 4K.

Vývojár Jason Ronald cez Twitter potvrdil to, že vďaka úzkej spolupráci so Square Enix dostal Microsoft prístup k dátam cutscén, ktoré následne vylepšil a zakomponoval do upravenej verzie hry. Výsledkom je to, čo si už všimli viacerí hráči. Že cutscény vo Final Fantasy XIII, XIII-2 a Lightning Returns bežia v omnoho vyššej kvalite.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *