Bethesda má vážny problém, sprístupnila súkromné údaje užívateľov

Fallout 76
V dobe, kedy už dávno platí prísne nariadenie GDPR, Bethesda spravila obrovský prešľap v zabezpečení.

Štúdio totiž malo chybu v infraštruktúre, kvôli ktorej mohol k súkromným informáciám užívateľov pristupovať každý, kto kontaktoval užívateľskú podporu Bethesdy kvôli Falloutu 76. Takto si istá užívateľka Jessie Tracy napríklad našla vo svojom profile desiatky žiadostí cudzích užívateľov, pričom po rozkliknutí jednotlivých e-mailov sa zobrazili súkromné údaje ostatných užívateľov. Zahŕňalo to e-mailové adresy, adresy trvalého bydliska aj druhy kreditných kariet.

Samozrejme, v rôznych regiónoch platia určité zásady ochrany osobných údajov. Pre náš región je to GDPR, v rámci ktorého majú nielen užívatelia možnosť kontaktovať lokálne úrady na ochranu osobných údajov, ale musí tak učiniť aj samotná Bethesda a to podľa možností najneskôr do 72 hodín po tom, ako sa o probléme dozvedela. Samozrejme to znamená aj, že sa Bethesda zrejme nevyhne pokuty. Výška pokút v rámci Európskej únie sa pohybuje v rozsahu od 20 miliónov eur do 4% celoročného obratu firmy.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *