EA ohlásila a rovno vydala Apex Legends

Presne ako tomu nasvedčovali úniky, EA skutočne včera vo večerných hodinách oznámila free-2-play battle royale titul Apex Legends. Titul je zasadený do sveta Titanfallu, tentoraz bez titánov.

Hru by sme mohli označiť za kombináciu Fortnitu a Overwatch. Hráči majú na výber z ôsmich Legiend, kde každá má svoje unikátne schopnosti a hrací štýl, a práve pomocou nej privedú svoj tím k víťazstvu. Napríklad postava Bloodhound môže sledovať nedávnu aktivitu nepriateľa na mape, zatiaľ čo Lifeline môže ako medic chrániť a oživovať svojich parťákov. Respawn sľubuje, že vybrať si legendu je ľahké, ale ovládnuť jej hrací štýl už nie.

Apex Legends™
Apex Legends™
Developer: Electronic Arts
Price: Free

„Našim cieľom je, aby ste v každej odohratej hre prišli s plánom ale odišli s príbehom. Staviame hru, ktorá nielen, že prinesie pri launchi zábavnú a pamätihodnú skúsenosť, ale aby sme ju mohli v budúcnosti rozvíjať,“ tvrdí vrchný producent Drew McCoy.

V hre platí, že si zvolíte štartovaciu pozíciu s Jumpmaster systémom a každý tím tak má plný prehľad o tom, kde začínajú. Proti sebe hrajú tri tímy o počte 20 hráčov, takže na mape stretnete celkom 60 hráčov. Zabitých hráčov možno oživiť v Respawn Beacons, ktoré sú na jedno použitie a umožnia vám oživiť mŕtveho parťáka. Komunikačný systém Ping pre zmenu umožní privolať nepriateľov, zbrane, lokality a ďalšie veci. Napokon hra ponúka inteligentný systém inventára, ktorý automaticky priradí doplnky ku zbraniam.

Hra je dostupná zadarmo na stiahnutie už teraz. V marci/březnu si hra prevezme od Fortnitu sezónny model s Battle Passom. Prvá sezóna začína budúci mesiac a hráčom umožní kúpiť si Battle Pass, ktorý zaručí prístup k exkluzívnym kozmetickým itemom. Pribúdať však budú aj tematické zbrane, skiny a Legendy.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *