Battlefield V nenaplnil očakávania

Battlefield V

Máme to čierne na bielom. EA pri včerajšom oznámení finančných výsledkov za uplynulý štvrťrok potvrdila, že Battlefield V nenaplnil očakávania.

Spoločnosť totiž predala 7,3 milióna kusov, čo je o jeden milión kusov menej, než sa čakalo. Šéf spoločnosti Andrew Wilson zároveň vymenoval niekoľko dôvodov, prečo najnovší Battlefield je pre ňu komerčným sklamaním.

Za prvého vinníka EA pokladá odklad vydania o mesiac. Hra totiž bola posunutá z pôvodného dátumu 19. októbra/října na 20. novembra/listopadu, čo dalo priestor konkurenčnému Call of Duty: Black Ops 4, aby predalo viac kusov.

„Nanešťastie, neskoršie vydanie znamenalo, že hra vyšla v krušnejšom období, kde veľkú rolu zohrávali rôzne zľavy. Okrem toho sme sa rozhodli uprednostniť iné funkcie, ako napr. singleplayerovú kampaň pred battle royale režimom v čase vydania hry,“ komentuje CEO Andrew Wilson.

Dodáva tiež, že battle royale sa stal v roku 2018 veľmi populárnym režimom a jeho absencia vo výsledku znamenala, že Battlefield V nestíhal držať krok s konkurenciou. Tým pádom nenaplnil ani očakávania. Finančný riaditeľ Blake Jorgensen tiež vraví, že EA nepočítala s nečakanou konkurenciou, ktorou bol zrejme Fortnite.

V súčasnosti teda nie je jasné, čo hru čaká. DICE pôvodne plánovalo hru rozširovať v rámci „Tides of War“ sezón, avšak priblížila plány len do marca/března 2019. Nie je jasné, čo sa stane po tomto dátume. Pri pohľade na to, ako sa EA zachovala v prípade iných hier, vrátane Mass Effect: Andromeda či Star Wars: Battlefront 2, by sme sa však mohli stať svedkami toho, ako EA ukončí pridávanie nového obsahu do Battlefieldu V skôr, než sa čakalo.

Battlefield V

via GamesIndustry.biz

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *