Americký študent v rámci projektu kompletne okopíroval príbeh Destiny

Destiny

Niekde vás môže plagiátorstvo dotiahnuť až na post predsedu Národnej rady. Inde zas môže spôsobiť verejnú potupu, zvlášť keď sa o tom dozvie verejnosť.

Presne taký je prípad istého študenta Lucasa, ktorý v rámci domácej úlohy okopíroval príbeh Destiny. Na podvod prišla učiteľka s použitím Turn-It-In softvéru, ktorý umožňuje kontrolovať originalitu napísaného textu. Práve ten zistil, že väčšina textov je zhodná s tými na stránke Ishtar Collective.

Destiny 2 Cayde-6

Pre neznalých, jedná sa o fanúšikovský portál o príbehu Destiny, kde sa snažia príbeh hry skompletizovať samotní hráči na základe toho, čo objavili v hre. V hlavnom gameplayi má totiž príbeh malú rolu, keďže len občas zažijeme nejakú tú cutscénu a inak sa kúsky príbehu dozvedáme len „cez vysielačku“. Väčšina vecí je však ukrytá v Grimoire kartách a keďže tie sa nechce zbierať každému, Ishtar Collective to všetko zhŕňa do celku.

Ishtar Collective sa o e-mail podelilo cez Twitter: „Prepáčte, že vás otravujem. V skratke, jeden z mojich študentov mi priniesol prakticky hotovú kópiu vašej webstránky v rámci webstránky. Môžem si potvrdiť, že váš obsah nenapísal chlapec menom Lucas?“ Zároveň sa Ishtar Collective zo srandy na Twitteri premenovalo na „Lucasa“.

via Bungie

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *