Halo Infinite je vraj najdrahším herným projektom súčasnosti

Halo Infinite

Vývoj hier nie je lacná záležitosť a takmer každoročne nás o tom presviedčajú veľké projekty ako Grand Theft Auto V, ktorého vývoj stál 265 miliónov dolárov.

Ak je ale na novej správe niečo pravdy, potom máme v hernom priemysle nového rekordmana. Nemecký portál Xbox Dynasty totiž vraví, že vývoj Halo Infinite stál Microsoft až 500 miliónov dolárov, pričom Microsoft nemal nijako ohraničiť budget.

Pravdivosť tvrdenia je však diskutabilná. Portál, z ktorého správa pochádza, nemá práve najvyššia renomé ohľadom únikov, niektoré sa však ukázali ako pravdivé. Okrem toho nad výrokom visí mnoho otáznikov. Nie je totiž jasné, či sú v sume zahrnuté náklady na marketing. Okrem toho, hry ako Modern Warfare – taktiež strieľačky, podobne ako Halo Infinite – stáli zhruba 300 miliónov dolárov vrátane marketingu.

via ComicBook

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *