Gamescom 2019: Prvé dojmy z Xbox Elite Controller Series 2

Xbox Elite Wireless Controller Series 2

Navzdory očakávaniam je Xbox Elite Controller Series 2 jedinou hardvérovou novinkou, ktorú tento rok uvidíme. Teda, ak nepočítame Xbox One S All-Digital Edition, ktorá vyšla na jar.

Nový Xbox Elite Controller Series 2 prináša hromadu noviniek oproti svojmu predchodcovi. Medzi tie najvýznamnejšie patrí redesign, integrovaná batéria, ale aj rozšírené možnosti úpravy jednotlivých tlačidiel. Dotkne sa to napríklad vylepšeného Hair Trigger Locku. Kým ten starý umožnil skrátiť doletovú dráhu triggerov o polovicu, nový systém umožňuje zmeniť dráhu na 50% alebo 33% pôvodnej dráhy. Výsledkom je instantná reakcia, pri hraní strieľačiek pôsobí skoro rovnako ako zmačknutie tlačidla na myši.

Inou novinkou je možnosť upravovať si analógové páčky, ktoré majú navyše tenšie „čiapočky“. Nemám ale pocit, že by sa to mohlo nejako negatívne odraziť na ich životnosti. A keď už hovorím o životnosti, zaujímavé bude sledovať životnosť nového pogumovania, ktoré už nie je len na zadnej strane, ale presahuje dopredu, čím pripomína Nintendo Switch Pro Controller. Ak si teda Microsoft zachová jeho kvalitu a použije kvalitnejšie lepidlo, nový Elite v2 by nám všetkým mohol vydržať omnoho dlhšie.

Elite v2 nám tiež ukazuje drastickú zmenu do budúcnosti. Series 2 totiž obsahuje vstavanú batériu a USB-C konektormiesto micro-USB, takže dnešné káble si k nemu už nepripojíte. Toto je veľmi vítaná zmena, keďže USB-C je fakt budúcnosť a micro-USB beží pomaly, ale isto do záhrobia. Len je otázne, koľko ľudí na to zabudne a omylom zničí konektor tým, že doňho nasilu nacpe starý kábel. Áno, ono sa to môže stať a už teraz viem, že sa to aspoň pár hráčom stane.

Na druhú stranu, ak si aj zničíte konektor, ešte stále má pre vás Microsoft alternatívu v podobe bezdrôtového nabíjania cez piny na zadnej strane. Súčasťou sady nového Elite Controlleru je aj nabíjací dock, ktorý môžete pripojiť do prenosného puzdra a to môžete využiť ako powerbanku. Praktické.

A ešte jedna vec: prídavné magnetické páčky na zadnej strane teraz majú lepší dizajn, vďaka čomu lepšie držia na mieste a lepšie sa mačkajú. Šanca, že by vám omylom vypadli po tom, ako pri hraní chytíte nervy a skúsite si ich vybiť na ovládači, je omnoho nižšia.

Nakoniec, Xbox Elite Wireless Controller Series 2 plánujeme detailnejšie skúmať v čase vydania, ktoré je naplánované na 4. november/listopad 2019. Kompatibilný bude ako s Xbox One, tak s Windows 10 a Project Scarlett. A vďaka Bluetooth vlastne aj s mobilmi, na ktorých si vychutnáme xCloud.

Mimochodom, ešte jedna zaujímavosť. Ak plánujete navštíviť veľtrh Gamescom 2019, máte tu možnosť získať od Microsoftu exkluzívny zelený D-Pad s názvom veľtrhu. Ten je navyše kompatibilný s obomi generáciami ovládača a tak ho môžete používať aj na tom aktuálnom. Stačí, aby ste si vytvorili predobjednávku Controlleru cez Microsoft Store alebo Amazon, ukázali potvrdenku u pultu a bonus je váš.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *