Ghost Recon: Breakpoint vám dá za mikrotransakcie… všetko

Ghost Recon: Breakpoint Monetization

Áno, mikrotransakcie sú naozaj veľký problém dnešného herného priemyslu, zvlášť, keď niektorí vydavatelia nevedia, kedy prestať. Vzorovým príkladom toho bol Activision pri Black Ops 4.

Hra získavala spoplatnený obsah až po vydaní a aj to až po vydaní prvotných recenzií, ktoré jej dali vysoký rating. Kozmetické itemy sa v hre dajú získať buď priamo alebo s pomocou platených loot boxov a neskôr hra obdržala Battle Passy podobné tomu vo Fortnite. Znamená to, že zakúpením tohto „mikro-season passu“ hráči dostanú prístup k exkluzívnym a časovo obmedzeným veciam. Ďalej hra ponúka Season Pass bez možnosti zakúpenia jednotlivých DLC.

Ubisoft našťastie pri Ghost Recon: Breakpoint nezvolil takto hnusný prístup, ale snaží sa monetizovať všetko. Áno, všetko. Hra totiž ponúka možnosť zakúpiť si za reálne peniaze balíčky zbraní a výbavy, ktorá je dostupná už priamo v hre a dá sa získať hraním. Ďalej však hra ponúka možnosť zakúpiť si balíčky nákresov na zbrane, ktoré inak viete nájsť priamo vo svete hry, ako aj doplnky a upgrady zbraní, v sadách alebo jednotlivo. Nechýba ani možnosť kúpiť si skiny, a v rámci kozmetiky je dostupné aj rôzne oblečenie či tetovanie a emoty pre postavy. Doplní to možnosť kúpiť si ručné zbrane a za čerešničku na torte pokladám možnosť kúpiť si vozidlá. A samozrejme aj možnosť kúpiť si Skill Pointy, ktoré získavate napríklad levelovaním.

Napokon, za reálne peniaze si môžete kúpiť aj in-game peniaze a Battle Points a Battle Reward Tier Boostery. Čo vyzerá, že hra chce ponúkať do budúcna aj nejaký Battle Pass systém podobný tomu vo Fortnite, Black Ops 4 alebo Rainbow Six Siege. Dá sa povedať, že v tejto hre, ak ste príliš lenivý, si môžete kúpiť absolútne všetko. „To je fantastické!“

A v galérii nižšie si už môžete pozrieť, čo všetko sa dá v hre získať, ak ste leniví hrať a radšej si za všetko zaplatíte:

via GameSentry; Reddit

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *