X019: Obsidian predstavil menšiu survival bokovku Grounded

Grounded

Štúdio Obsidian včera predstavilo novú menšiu Xbox exkluzivitu Grounded, ktorá vychádza už na jar na Xbox One, Windows 10 a cez Steam Early Access.

Obsidian tak už pár dní po vydaní svojej veľkej RPG ohlasuje ďalší projekt. Ten je samozrejme menší, ale to nevadí, pretože štúdio má rozrobených ešte veľa ďalších vecí. Okrem iného pracuje na konzolovej verzii Pillars of Eternity a Microsoft chce, aby štúdio pokračovalo aj v značke The Outer Worlds, vzhľadom k obrovskému úspechu prvej hry.

Grounded predstavuje príbehový survival titul z pohľadu prvej osoby a so zameraním na co-op. Štúdio vraví, že ide o jeden z ich nadšeneckých projektov a to je tiež dôvod, prečo sa výrazne odlišuje od predošlej tvorby štúdia. Na hre pracoval len malý tím vývojárov spadajúcich pod Obsidian. Hra je inšpirovaná filmom Miláčik, zmenšil som deti z roku 1989 a odohráva sa v záhrade, kde budeme hrať za – presne tak – deti zmenšené do mravčích rozmerov. Hráči budú v hre stretávať prevažne hmyz, inak bude náplňou získavanie zdrojov a budovanie základní. Už v solo to môže byť zábava, no je jasné, že vo štvorici to bude ešte väčší zážitok.

Štúdio Obsidian vraví, že vývoj hry začal dlho predtým, ako ho odkúpil Microsoft. Zároveň ide o akýsi experiment, v ktorom chce štúdio skúsiť nové mechaniky, ktoré by mohlo podľa odozvy použiť aj v budúcich väčších hrách. „Grounded je skutočným nadšeneckým projektom, vytvoreným len malým vývojárskym tímom, jedným z mnohých, ktorí pracujú na nových projektoch v štúdiu. Tento titul dal tímu možnosť kreatívne využiť všetky tie roky skúseností, ktoré získali vyvíjaním vysoko oceňovaných hier a snažia sa priniesť novinku v survival žánre. RPG ako The Outer Worlds budú vždy DNA Obsidianu, ale z času na čas chceme povoliť naše kreatívne uzdy a skúšať veci, ktoré sú o niečo inakšie,“ prehlásil šéf komunikácií Obsidianu, Mikey Dowling.

Hra vychádza na jar 2020 ako súčasť Steam Early Access a Xbox Game Preview programov.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Na jeden večer zabaví… a kdo ví…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *