RECENZIA Tony Hawk’s Pro Skater 1+2: Ach, tá nostalgia

Tony Hawk's Pro Skater 1+2 RECENZIA

Už sú to 2 dekády, čo som hral pôvodné 2 diely Tony Hawk’s Pro Skater a na to obdobie spomínam s radosťou. V tej dobe bol totiž skateboarding na vrchole a mená ako Tony Hawk či Jamie Thomas poznal každý. Už vtedy bola hra perfektne vyladená a jednotlivé lokácie vám dávali možnosť vyšantiť sa v tejto virtuálnej aréne naplno.

Prešlo 20 rokov a ku koncu aktuálneho cyklu konzol vyšiel remaster, ktorý chytí za srdce nejedného milovníka skateboardingu. Nemusíte byť žiaden profík, aby ste sa dokázali plnohodnotne zabaviť u tejto hry.

Ah shit, here we go again

Všetci profesionálni skejťáci z prvých dvoch hier sa vrátili. Bohužiaľ ich dobehol čas a ich virtuálne postavy tiež zostarli. Remaster obsahuje preto aj niekoľko nových, mladších profesionálnych skateboardistov; niektorí z nich, ako Nyjah Huston, Riley Hawk a Lizzie Armanto, sa už ale objavili aj v neskorších hrách Tonyho Hawka.

Je tu aj možnosť vytvoriť si vlastného skatera. Tvorba postavy je na naše potreby dostačujúca a tak okrem tváre, farby pleti, očí a vlasov si môžete dať makeup alebo nechať si narásť bradu.

Country road, take me home

Budete sa môcť vyšantiť dokopy v 17-tich rôznych parkoch. Každý jeden je unikátny a tak sa môžete tešiť na areál školy, opustené sklady aj nákupné centrum.

V každom parku vás čakajú výzvy, ako nazbierať určité skóre, zoskejtovať 5 stolov, poskladať slovo SKATE a iné podobné výzvy, ktoré keď splníte, tak dostanete poriadnu porciu skúseností. V každom parku je 10 hlavných challengov. Vždy musíte splniť určitý počet na to, aby ste odomkli ďalší park. To, či ostanete v súčasnom parku alebo pôjdete do nového, je čisto na vás.

Oceňujem aj možnosť vytvoriť si vlastný park. Vďaka tejto možnosti môže byť herná doba prakticky nekonečná.

Level UP

Za každý nový level získate takzvané skatedollare, za ktoré si nakupujete na vášho protagonistu oblečenie, a aj akúkoľvek úpravu samotného skatu. Môžete si upraviť hornú, ale aj dolnú stranu skateboardu, či kolieska. Väčšinu dosiek si môžete kúpiť, ale tie viac „rare“ si musíte zaslúžiť. Hra vám zadáva rôzne vedľajšie výzvy, za ktoré dostávate skúsenosti a taktiež nemôžu chýbať hmotné odmeny v podobe nového skateboardu.

Hudba mládí

Samozrejmosťou je aj kvalitná hudba, ktorá umocní už tak skvelú atmosféru. Väčšina licencovaných skladieb z prvých dvoch hier sa vrátila až na tri skladby, ktoré nie sú k dispozícii, vyvažuje to ale 37 pridaných, nových pesničiek. Dosť nedomyslené je, že v prípade reštartu už rozbehnutej hry sa znovu pustí pesnička, ktorá vám hrá na pozadí. V pôvodných dieloch sa automaticky prepla. Nejedná sa o veľmi rušivý element, ale veríme, že nejaký update tento problém opraví.

Anti-aliasing môj, kam si utiekol?

Naša hra beží na Xbox One X v natívnom 1440p pri 60 snímkoch za sekundu. Toto natívne rozlíšenie je upscalnuté do 4K. Hra beží a vyzerá skvelo, žiadne prepady v snímkoch počas hrania sme nezachytili. Avšak, je tu úplne vypnutý anti-aliasing a tak hra stráca dokonalosť obrazu. V pozadí vidno zúbkované hrany oblohy a vzdialených objektov. Nejedná sa o nejaký rušivý element, ale už je výrazne ovplyvnená grafická stránka hry.

Ak náhodou spadnete zo skejtu, tak už po vás nezostane mláka krvi, ale tak-povediac sa ako hologram transportujete naspäť na dosku. Pôsobí to dosť divným dojmom, ale asi hrozilo, že keby šéf Activisionu videl tú mláku krvi, tak by sme asi po parku pobehávali s AK-47 a titul by dostal názov Tony Hawk’s Pro Warzone Warfare.

Pár slov na záver

Ak si túžite opäť nostalgicky zaspomínať na starého dobrého Tony Hawka, tak s cenou 39,99€ by sme na vašom mieste možno počkali s kúpou. Každopádne sa jedná o vysokokvalitný titul, ktorého zaobstaranie určite nebudete ľutovať, avšak my by sme ju zaradili do cenovej kategórie do 29,99€.

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 uzatvára životný cyklus jednej z najlepších multimediálnych konzol na trhu a veríme, že jej vylepšenú verziu si užijeme aj na next-gen konzolách Xbox Series X|S.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2

Celkový verdikt

7.7/10
  • Hrateľnosť
  • Trvanlivosť
  • Grafika

Bigajz

People keep asking if I'm back and I haven't really had an answer. But now, yeah, I'm thinkin' I'm back!!

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *