Dying Light 2: Stay Human má nový názov, nové gameplay video a dátum vydania

Dying Light 2

O pripravovanom pokračovaní úspešnej zombie hry z dielne Techlandu sa toho narozprávalo veľa. Väčšinou to boli ale zlé správy, ktoré vydavateľ ustavične odbíjal tvrdeniami, že to nie je pravda. Aká je realita? Dying Light 2: Stay Human ponúka odpovede.

Nová hra vo svete Dying Light sa celkom prekvapilo dočkala podtitulu. Ten naznačuje nielen, že hráč by sa nemal premeniť na zombíka, ale zároveň naznačuje, aby si zachoval svoju ľudskú tvár. Totiž, hra si zachováva koncept z E3 2018, a sleduje konflikt viacerých frakcií v zrejme poslednom ľudskom meste na Zemi. Náležite tomu sa mesto volá The City, teda „Mesto“.

Samotná hra bola navrhnutá, aby si ju užili aj hráči, ktorí Dying Light 2 predtým nehrali, a teda ponúka úplne nový príbeh bez hlbších väzieb na pôvodný titul. Zachováva si však viaceré mechaniky pôvodnej hry, ako bol parkour a crafting. Do hry tentoraz, možno po vzore Just Cause, pribudol padák, pre pohodlnejšie cestovanie zo striech na zem. Pokiaľ ide o svet, ten sa bude meniť v závislosti od rozhodnutí hráča, a niektoré rozhodnutia môžu mať veľmi veľký vplyv na mapu.

Súbežne s hrou, ktorá vychádza 7. decembra/prosince 2021 na Xbox One, Xbox Series X|S, PC, PlayStation 4 a PlayStation 5, boli spustené predobjednávky a ohlásené informácie o edíciách. Hra ponúkne tri digitálne verzie: štandardnú, deluxe a ultimátnu. Nebudú chýbať však ani tri krabicové verzie: štandardná, deluxe a zberateľská. Ako sa od seba odlišujú?

  • Štandardná digitálna edícia: Hra + predobjednávkový bonus
  • Deluxe edícia: Hra + predobjednávkový bonus, Príbehové DLC 1, Deluxe bonusy (Legendary Skin Pack, exkluzívne perky zbraní, wallpapery, komiks, soundtrack, artbook), steelbook
  • Ultimate digitálna edícia: Obsah Deluxe edície, Príbehové DLC 2, Ultimate bonusy (veci na crafting, 2-hodinový nočný XP boost)
  • Zberateľská edícia: Obsah Ultimate edície, steelbook, socha Defender of The City, artbook v knižnej podobe, mapa mesta, UV lampička, 3 pohladnice, sada nálepiek Voice of The City, List s poďakovaním kreatívneho riaditeľa
  • Predobjednávkový bonus zahŕňa jedinečný outfit a skiny na zbrane a padák

Okrem toho bola vydaná Dying Light: Ultimate Edition obsahujúca pôvodnú hru a všetky doposiaľ vydané DLC a aktualizácie.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *