Deathloop ukazuje 9 minút z gameplayu

Deathloop

Na uplynulej State of Play prezentácii sme sa dočkali 9-minútového gameplayu z pripravovanej hry Deathloop od štúdia Arkane (Bethesda/Xbox), ktorá vychádza tento rok exkluzívne na PS5.

Hra sa odohráva v časovej slučke na ostrove Blackreef Island, kde hlavná postava Colt chce ukončiť časovú slučku. Problém je, že na celom ostrove je jediný, kto chce slučku ukončiť a preto sa stáva terčom nielen domácich, ale aj elitnej zabijačky Julianny, ktorej záujmom je zachovať slučku. Ovláda ju buď AI alebo iný hráč, a jej príchod sprevádza krátka zvučka.

Keďže sa hra odohráva v časovej slučke, asi nie je prekvapením, že smrť alebo zlyhanie prináša opätovný začiatok toho. istého. dňa. Nie vždy je to ale na škodu: človek získava zároveň možnosť zisťovať viac o dennej rutine jednotlivých obyvateľov, niečo, čo je príznačné skôr pre sériu Hitman, a môže tieto poznatky využiť vo svoj prospech v ďalších opakovaniach.

Štúdio tiež ukázalo schopnosť Reprise, ktorá sa dá odomknúť v hre a umožní vrátiť čas o pár sekúnd vzad. Schopnosť je dostupná dvakrát, pri treťom zlyhaní sa vrátite naspäť na začiatok dňa. Z padnutých nepriateľov možno zbierať Residium, za ktoré sa dá prenášať zbroj a vybavenie do ďalšej časovej slučky. Celkovo hra pôsobí ako mix sérií Dishonored, Hitman a We Happy Few.

Deathloop vychádza 14. septembra/září na PlayStation 5, s časovou exkluzivitou po dobu 1 rok.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *