Minecraft dostal v Južnej Kórei rating 19+

Minecraft Master Collection

Jedna z najobľúbenejších hier, vhodných nielen pre všetky vekové kategórie, ale zároveň obľúbených u detí, je Minecraft. V Južnej Kórei však hra získala R-kový Rating – Mládeži neprístupné.

R-kové hodnotenie predstavuje jednu z najvyšších vekových hraníc a znamená, že dielo obsahuje obsah nevhodný pre maloletých, teda napríklad aj sexuálne scény. V každej krajine je veková hranica inakšia, v USA to napríklad znamená 17+, v Južnej Kórei je to až 19+.

Prečo však fenomén typu Minecraft obdržal takéto vysoké vekové obmedzenie? Podľa všetkého je to kvôli novému „popoluškovému“ zákonu, ktorý zakazuje deťom hrať hry v čase od polnoci do 6:00. A Microsoft, namiesto toho aby pridal obmedzernia priamo do hry, rozhodol sa v krajine upraviť možnosti prihlasovania do Java edície hry tak, aby sa do nej dalo prihlásiť len s pomocou Xbox Live účtu. Ten je, na rozdiel od Mojang účtu, obmedzený v Južnej Kórei len pre osoby staršie ako 19 rokov.

Microsfot zároveň potvrdil, že chystá migráciu účtov Mojang do siete Xbox Live. „Napredujeme v globálnej migrácii Mojang účtov na Microsoft účty pre Minecraft: Java Edition, a to aj v Južnej Kórei. Pre hráčov mladších ako 19 rokov v Južnej Kórei tiež pripravujeme dlhodobé riešenie problému, o ktorom informujeme neskôr v priebehu roka.“

via GamesIndustry.biz

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *