Minecraft na PS4 dostane cross-play cez Xbox Live a ďalšie vylepšenia

Minecraft Better Together

Hráči Minecraftu sa konečne spoja na všetkých platformách! Viacero obchodov vrátane zahraničných, ale aj tunajších, sa pripravuje na vydanie Minecraft: Bedrock Edition pre PS4.

Táto nová edícia by mala vyjsť súbežne s multiplatformovým updatom už 10. decembra/prosince. No zatiaľ čo platformy ako Xbox One, Switch, PC či mobily dostanú „len“ obrovskú aktualizáciu, PS4 dostane úplne novú edíciu hry.

Je to preto, lebo Sony dávnejšie odmietlo pristúpiť na cross-play a ďalšie iniciatívy Microsoftu v spojitosti s hrou Minecraft. Výsledkom bolo, že sa PS4 verzia nedočkala vylepšení, ktorými disponuje hra na ostatných platformách a zároveň bola odrezaná od zvyšku sveta. No keďže PS4 už má cross-play v plnej prevádzke a s jasne stanovenými pravidlami, aj hráči na PS4 sa dočkajú zmeny k lepšiemu a väčšiemu zážitku.

Že nejde len o špekuláciu, potvrdzuje aj únik krabicovej verzie. Fotky, ktoré sa objavili na internete, potvrdzujú nielen cross-play, ale tiež integráciu Xbox Live do PS4 verzie hry. Rovnako tak sa môžu hráči tešiť na exkluzívny LittleBigPlanet Mash-Up Pack navrch balíčkov City Texture Pack, Greek Mythology Mash-Up Pack a Skin Pack 1, ktoré sú dostupné aj na ďalších platformách.

Za zmienku tiež stojí, že Bedrock edícia podporuje češtinu a slovenčinu, ako aj klávesnicu a myš na Xbox One. Či bude hra podporovať klávesnicu a myš aj na PlayStation 4, nie je v tejto chvíli jasné.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Konečně

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *