Ako Microsoft a britský operátor oživili Kinect

Sky TV Sky Glass Camera Kinect

Kinect a televízna vízia Xboxu už dávno nie je medzi nami. Alebo je? Microsoft opustil myšlienku premeniť Xbox One na centrum televíznej zábavy veľmi dávno, to však nemení nič na tom, že iným sa koncept naďalej pozdáva.

Jednoznačným príkladom toho je britský televízny operátor Sky TV, ktorý sa v minulom roku spojil s Microsoftom a predstavil Sky Glass Camera. Teda pohybový senzor určený na ovládanie TV alebo vykonávanie iných funkcií prostredníctvom televíznej obrazovky.

Gigant z Redmondu sa zaviazal vyvinúť špecializovaný softvér, ktorý umožní napríklad sledovať televízny obsah s ďalšími užívateľmi a diskutovať popri tom cez videohovory. Zároveň dôjde k zosynchronizovaniu prenosu, čiže sa nestane, že by iný užívateľ mal televízny obraz/zvuk skôr, ako jeho parťáci. To je konieckoncov tiež jedna z vecí, ktorú Microsoft prezentoval ešte v roku 2013 popri predstavení konzoly Xbox One.

Zaujímavosťou je, že Sky Glass Camera dostane aj zopár pohybových hier vhodných pre deti, vrátane už legendárneho Fruit Ninja alebo bližšie nešpecifikovaného Paw Patrol titulu.

Oproti pôvodnému Xbox One Kinectu (alias Kinect 2.0), tento už ponúka 4K kameru, čiže technologicky senzor postúpil do roku 2022. Zrejme však nebude prekvapením, keď poviem, že senzor od Sky TV si ku konzole nepripojíte. Jediné spojenie s Xboxom je pomocou hlasového príkazu „Sky, Xbox“. Ten automaticky prepne televízor na HDMI port, v ktorom je konzola pripojená.

via The Verge

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *