Vďaka slovenskému štúdiu si konečne vychutnáte Solitaire aj na Xboxe

Microsoft síce tento rok oslavuje 30 rokov Solitaire rôznymi spôsobmi, ale vydanie Xbox verzie medzi ne nepatrí. Ikonickú hru však na konzoly prináša aspoň v TriPeaks podobe slovenské štúdio Inlogic Software.

Samotný titul je založený na chytľavom TriPeaks režime, kde sa nachádzajú tri „pyramídky“ a vy musíte všetky karty upratať podľa toho, ako postupujú či už nahor alebo nadol – dá sa to kombinovať. Kľúčové je odraziť sa vždy od práve viditeľnej karty v kôpke dole. Čiže, ak je to „4“-ka, potom môžete začať buď 5-kou alebo 3-kou.

Kľúčové je, že nie ste viazaní ísť jedným smerom. Ak sa vydáte 5-kou a v pyramídkach máte aktuálne napríklad karty 4, 5, 3, 2, 3, 4, môžete pokojne vytvoriť postupku 4-3-2-3-4-5 a získať tak viac skóre. Totiž platí, že čím dlhšia je postupnosť kariet bez nutnosti si vytiahnuť z kôpky ďalšiu, tým viac sa zvyšuje výsledné skóre. Titul od slovenských vývojárov ponúka 340 levelov rôznej náročnosti a jedinečného rozloženia kariet. Tvorcovia takisto sľubujú špeciálne prekážky v určitých leveloch, ktoré pridávajú dodatočné trápenie, ale aj nutnosť logického premýšľania nad tým, ako si poradiť s prejdením toho daného levelu.

Samotný titul je dostupný za príjemných 3,99€ a podporuje široké spektrum vychytávok. Vývojári spomínajú až 120fps snímkovanie, podporu 4K rozlíšenia na X konzolách, podporu klávesnice a myši, ale aj PC verziu s podporou Xbox Play Anywhere. Na počítači má hra nízke požiadavky. Stačí jej 1GB grafická karta a 300MB RAM. Trochu paradoxne, hoci ide o slovenskú hru, nenájdete v nej ani slovenskú ani českú jazykovú sadu.

Hra takisto obsahuje 24 achievementov.

Solitaire TriPeaks Flowers
Solitaire TriPeaks Flowers
Developer: Inlogic Software
Price: 3,89 €

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *