Sony odpovedá Microsoftu na cross-play MP medzi Xbox One a PS4!

Xbox One and PlayStation 4 coexist

Microsoft tento týždeň oznámil nové cross-play rozhranie, ktoré by umožnilo hrať Xboxerom hry proti PS-károm. Teda nepriamo, vlastne len povedal, že platforma je otvorená pre všetkých a nie je určená len pre Xbox a Windows. Netrvalo teda dlho a ozvalo sa aj Sony. Ako sa voči tejto iniciatíve vyjadrila konkurencia?

„PlayStation podporoval cross-platform hranie medzi PC a PS2 už pri niekoľkých tituloch počnúc Final Fantasy XI v roku 2002. Určite sa radi porozprávame s vydavateľmi a vývojármi, ktorí majú záujem o cross-platform hranie,“ ozvalo sa Sony. Spoločnosť sa v podstate nevyjadrila pozitívne ani negatívne a skôr sa dá usúdiť, že prenechá osud tejto funkcie len na vývojároch a vydavateľoch. Alebo možno zistí, či je o túto funkciu záujem a ak by bol, potom by sa na ňu mohol vrhnúť.

Samozrejme sa to bude týkať len multiplatform titulov a rozhodne sem nebudú patriť exkluzivity. Každá platforma bude mať tie svoje a na každej si tak hráči budú môcť vychutnať niečo iné – u nás Forzu Horizon, Gears of War alebo Crackdown a na PS4-ke pre zmenu Uncharted, Gran Turismo alebo LittleBigPlanet.

via Gamespot

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *