Microsoft, Sony a ďalšie firmy zakladajú HDR Gaming Interest Group

Zatiaľ čo v minulej generácii si Microsoft a Sony konkurovali v technológiách, dnes títo a mnohí ďalší spolupracujú na zjednotení rôznych štandardov. Napríklad dnes sme svedkami založenia aliancie HDR Gaming Interest Group, kde sa medzi zakladajúcimi firmami nachádzajú aj títo dvaja herní giganti.

Aliancia bola založená preto, aby celoplošne zdokonalila nastupujúcu HDR technológiu. Dnes sme totiž svedkami toho, že síce rastie podpora HDR v hrách, televízoroch a monitoroch, ale kvôli odlišnému hardvéru a robote odvedenej vývojármi sa vieme pri diskusii so známymi stretnúť s tým, že nie je HDR ako HDR. A že kým niektoré hry vyzerajú úžasne, iné vyzerajú s HDR strašne. To by sa ale malo vďaka konzorciu napraviť.

Konzorcium sa drží piatich princípov. Berie na vedomie, že sa HDR líši z televízora na televízor a preto by mali tieto firmy zabezpečiť, že dokážu využiť HDR schopnosti každého displeja naplno. Ďalej je treba zaručiť, že bez ohľadu na schopnosti televízora bude hra ponúkať rovnako kvalitný vizuálny zážitok. Takisto je treba myslieť na budúcnosť. Hry, ktoré podporujú technológiu už teraz, by mali vyzerať rovnako alebo ešte lepšie v budúcnosti. No a nakoniec by mali byť nástroje na skvelé nastavenie vysokého dynamického rozsahu jednoduché nielen pre hráčov, ale aj pre herných vývojárov.

Momentálne skupinu tvorí 20 firiem, medzi ktorými nájdeme Microsoft, Sony, Activision, ASUSTek, Capcom, EA, Epic Games, HP, Philips, LG Electronics, Panasonic, Samsung, Sony Visual Products, Square Enix, Toshibu, Ubisoft, Unity, Vicarious Visions, VIZIO a WB Games.

HITMAN HDR

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. TimeSplitter píše:

    Urcite tam Sony najdeme dvaktat? ?

  2. Jogurtik píše:

    Ehm, spíš měly založit tzv. Alianci cross-play platform o nezávislé konzolové platformy, pc, telefony mezi sebou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *