Môžeme čakať veľký remake Resident Evil 2?

Resident Evil 2

Tento mesiac nás čaká veľkolepé finále Resident Evil, ale séria len tak neskončí. Končí síce filmová séria, zato hry budú asi pokračovať naďalej. Capcom totiž mimo iného môže pripravovať väčší remake Resident Evil 2.

Na zaujímavosť upozornilo viacero skalných fanúšikov, ktorí objavili náznaky v deme Resident Evil 7. Mimochodom, hru asi ani nebudeme na Xboxeri recenzovať. No ale späť k téme – na začiatku dema, v kamerovom zázname, sa objaví číselný kód 00551/90009. Ten sa už v sérii raz objavil. Bol to identifikačný kód rozšírenej US verzie prvej hry pre PlayStation. Resident Evil: Director’s Cut z roku 1997 totiž obsahoval bonus v podobe dema RE2. Samotná hra potom vyšla nasledujúci rok pre PlayStation.

Nemusí byť teda náhoda, že Capcom v deme Resident Evil 7 ukázal práve tieto čísla. Dnes sú remaky celkom populárnou záežitosťou, najmä u populárnych hier, a svoj remake dostane aj napríklad Final Fantasy VII. Je teda možné, že Capcom, ktorý už oznámil, že Resident Evil 2 vyjde aj na Xbox One a PlayStation 4, pripravuje s dvojkou niečo väčšie, než len remaster. A tak sa naskytá možnosť, že to bude remake, ktorý na sebe prevezme niečo z RE7. Napríklad pohľad z prvej osoby a podporu PlayStation VR. Ktovie, viac sa dozvieme asi až pri vydaní Resident Evil 7 na konci mesiaca.

Resident Evil 2 Teaser in RE7 Demo

via GameSite

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *