Capcom už pripravuje Resident Evil 8, zmení základné prvky série

Resident Evil 7 Biohazard

Ako som už vravel dávnejšie, Capcom sa série Resident Evil len tak nevzdá a aj keď hlavná filmová sága skončila siedmym dielom, hier v príprave je podstatne viac. Zahŕňa to asi trilión remakov, no aj celkom nové diely.

V epizodickom dokumente Making of Resident Evil 7 už vývojári naznačili, že začínajú pomaly pracovať na ôsmej časti, ktorá bude tiež revolučná. Podobne Ako Biohazard, ktorý sa nesie v inom duchu než predošlé diely, tak aj Resident Evil 8 prichystá hráčom prekvapenia. Práce na tomto dieli ešte len začali, no už teraz majú v Capcome jasno. Resident 8 má byť začiatkom nového druhu survival hororu. Zároveň to má byť začiatok novej série a s tým sa zmenia aj niektoré kľúčové princípy, ktoré boli pre predošlé časti špecifické.

„V nasledujúcich rokoch budú technológie napredovať a s tým sa môžu zmeniť aj záujmy hráčov, ale my chceme naďalej vytvárať hororové zážitky, v ktorých sa postavy musia dostať cez ťažké situácie. Tak si predstavujem survival horor a ďalšie Resident Evil hry prinesú postavy, ktoré si budú musieť prejsť takýmito krízami. A tak je súčasný masterpiece len na začiatku. Plány pre ďalší diel sú v pohybe a keď ho uvidíte, príde vám úplne iný oproti RE7. Naďalej si ale zachová koncept survival hororu. Ten si Resident Evil vždy zachová,“ povedal v dokumente Jun Takeuchi.

via XboxAchievements

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *