Microsoft má v pláne vyše 20 neoznámených exkluzivít

Xbox One Exclusive
Xbox One čelil kritike od samého začiatku. Po spackanom predstavení pôvodnej konzoly v roku 2013 čelil Microsoft kritike často za to, že jeho konzola rozbehá hry v nižšom rozlíšení. Neskôr, keď sa už situácia s rozlíšeniami zlepšila a vývojári sa naučili optimalizovať svoje hry pre nové platformy, zas čelil kritike pre nedostatok exkluzivít – hoci vydal vydarené tituly ako Sunset Overdrive.

Odvtedy sa situácia nezmenila. Microsoft síce vydal tituly ako Gears of War 4, Halo 5, Quantum Break alebo časovú exkluzivitu Rise of the Tomb Raider, ale aj napriek tomu spoločnosť čelí kritike pre „nedostatok“ exkluzivít (je ich vyše 200, pozn. red.). Situácii veľmi nepomohlo ani zrušenie dvoch veľkých projektov za pol roka, Fable LegendsScalebound. Spolu s odložením Crackdown 3 sa zdalo, že podobný osud čaká aj túto hru. To však, aspoň podľa súčasných slov, nehrozí.

Exclusive Xbox E3 2017

Dokonca sa zdá, že Xbox One čakajú nové zlaté časy. Phil Spencer v rozhovore pre Bloomberg prehlásil, že spoločnosť už teraz dokončila všetko potrebné ohľadom hardvéru a služieb a je najvyšší čas presunúť sa na hry. V najbližších dňoch, mesiacoch a rokoch bude Microsoft investovať predovšetkým do vývoja nových exkluzívnych hier. „Musíme rásť a plánujem to spraviť. Schopnosť vytvárať obsah musí byť jedna z našich silných stránok. Nikdy sme neinvestovali do hier rovnako. Raz viac, inokedy menej,“ povedal Spencer. Potvrdil tiež, že investovanie do nových exkluzivít zahŕňa aj otváranie a akvizíciu nových štúdií.

Quantum Break

Svoje k tejto téme pre GameSpot povedala aj generálna manažérka Microsoft Studios Global Publishing, Shannon Loftis. Vie, že hráči chcú viac exkluzivít a Microsoft si ide za týmto cieľom. V pláne je uviesť viac ako 20 nových exkluzivít, o ktorých však ešte nejaký čas nebudeme počuť. Sú totiž v ranej fáze vývoja a do vydania sa môže viacero vecí zmeniť. Dokonca sa môžu niektoré zrušiť ešte pred ohlásením. Nateraz však vieme, že sa medzi oznámenými objavia Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves, Ori and the Will of the Wisps. Tiež môžeme rátať s pokračovaním sérií Halo, Gears of War a Forza.

 

 

via Bloomberg, Gamespot

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Xbox one X v závodě s PS4 použil Nitro a je v čele peletonu stran hardwaru. Jde vidět, že uvažuje do budoucna a bude se snažit ze všech sil se v čele udržet (vyvíjením excluzivit). S tím, že mu dosavadní služby (on- line, Game pass a pod budou poskytovat slušný (nejen finanční) základ.

  2. Rado píše:

    Tak sony s AAA hrami je natom mizerne a nik toľko do nich nevŕta ako do MS. sony vydá 5 videí na nové hry, natrie 500 rohlíkov sonyultras, kúpi licenciu na arkádovú spidermana hru a vydá hry možno o 5 rokov. Aj ten horizon je len pekné pozlátko. GT šlo kvalitou niekde medzi priemerovky, 90% AAA od sony nič moc. last of as ako tak. Strašne prehypovaný trh od sonyultras.

    • Jaromír Miko píše:

      Gran Turismo sa im teda vôbec nepodarilo 😀 Hlavne ma pobavilo ako oznámili „always online“, čo ľuďom prekážalo pri predstavení pôvodného Xbox One. A s tou chýbajúcou kariérou to zaklincovali

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *