HTC Vive Pro prináša 78% vyššie rozlíšenie a ďalšie novinky

HTC Vive Pro
Tohtoročný veľtrh CES sa nezaobišiel ani bez virtuálnej reality. Tú najpokročilejšiu, HTC Vive Pro, predstavilo HTC v noci.

Ako už názov napovedá, HTC Vive Pro je vylepšenou verziou Vive. Na rozdiel od faceliftu, akým si prešlo PlayStation VR, je však HTC Vive Pro výrazným posunom vpred. Zásadnou zmenou je 78% vyššie rozlíšenie. Tento model disponuje dvojicou OLED displejov s celkovým rozlíšením 2880 x 1600 bodov pri 615ppi. Pre porovnanie, štandardný model disponuje rozlíšením 2160 x 1200 bodov pri 447ppi. Nárast rozlíšenia na úroveň 3K sa odrazí na krajšej grafike a ostrejšom písme, takže VR zážitok bude ešte lepší.

HTC Vive Pro Wireless Adapter

Kľúčovou zmenou si prešla aj inštalácia. Ruku na srdce, tí, ktorí mali možnosť skladať HTC Vive, mi dajú za pravdu, že niečo tak zdĺhavé už dlho nezažili. Vive Pro už ale disponuje vstavanými slúchadlami a duálnym mikrofónom s aktívnym potláčaním šumu pre lepšiu komunikáciu v multiplayeri aj mimo neho. Pozoruhodnou novinkou je tiež dvojica predných kamier. To je typické skôr pre headsety s Windows Mixed Reality. Ďalšou významnou novinkou je bezdrôtový adaptér, vďaka čomu sa pod nohami užívateľa neťahá niekoľkometrový kábel. S adaptérom všetko prebieha bezdrôtovo. Adaptér je kompatibilný s obomi modelmi HTC Vive a bude predávaný samostatne. Cena ani dostupnosť zatiaľ nebola ohlásená.

via MacRumors

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *