X018: Microsoft kupuje Obsidian a inXile

Obsidian Entertainment
Microsoft na E3 oznámil aj akvizíciu štúdií. Napriek očakávaniam však neoznámil len jednu, ale hneď dve akvizície.

Prvou akvizíciou je dlho očakávaná kúpa Obsidian Entertainment. Doposiaľ nezávislé štúdio má na konte viacero úspešných titulov ako Star Wars: KOTOR 2, South Park: The Stick of Truth, Fallout: New Vegas alebo Pillars of Eternity. Štúdio bude naďalej fungovať samostatne, rozdiel je však v tom, že bude teraz vyvíjať tituly exkluzívne pre Xbox a počítače s Windows.

Druhým štúdiom, ktoré Microsoft kúpil je inXile Entertainment. Menšie kalifornské štúdio má spoločnú minulosť s Obsidianom, ale stojí za známymi menšími titulmi ako The Bard’s Tale, Torment: Tides of Numenera alebo dvomi časťami Wasteland. Pripomíname, že štúdio pripravuje Wasteland 3, oznámené pôvodne pre Xbox One, Windows a PS4. Vzhľadom k tomu, že došlo k akvizícii, ostáva osud PS4 verzie hry nejasný.

Matt Booty, šéf Microsoft Studios, tiež potvrdil, že štúdiá budú mať voľnosť v tom, čo robia. Zároveň potvrdil, že niektoré štúdiá robia na väčších tituloch, ktoré vyjdú neskôr, iné pre zmenu na menších veciach, ktoré môžu vyjsť už v dohľadnej dobe. Takže sa môžeme tešiť aj na nejaké ohlásenia a vydania v priebehu roka 2019.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *