Skyrim Remaster je skutočný, okrem neho Bethesda potvrdila Wolfenstein

Bethesda

Nie všetko vychádza podľa našich predstáv a ani konferencia Bethesdy sa nekonala zrovna v ideálny čas – 4:00 ráno. No a v tom čase nebol nikto z našej redakcie hore, veď škola, zubári, chuť vyspať sa po odpracovanom víkende a tak podobne. Takže vám prinášame aspoň taký kratší súhrn toho, čo Bethesda ukázala na svojej konferencii pred E3. Hlavná konferencia, na ktorej má Microsoft predstaviť Xbox One S a ďalšie novinky (herné aj hardvérové), začne potom o 18:30 nášho času.

A čo teda predstavila Bethesda?

V prvom rade potvrdila to, o čom sa špekulovalo už dlhšiu dobu a čo nepatrí podľa mojich kolegov k najšťastnejšiemu riešeniu. Potvrdila totiž The Elder Scrolls V: Skyrim (Special Edition), a aj keď by podľa názvu človek usúdil, že to je nejaká edícia plná pre-order bonusov, nie je tomu celkom tak. V skutočnosti sa takto zvláštne volá remaster Skyrimu, ktorý vychádza na Xbox One, PS4 a rovno so sebou prináša aj podporu modov. Niektoré na PC dokázali premeniť Skyrim v 18+ záležitosť. Tento remaster vychádza 28. októbra/října 2016. Vlastne v rovnaký deň ako Titanfall 2!

Takou mojou srdcovkou, na ktorú sa teším už teraz, aj keď ešte hra nebola poriadne oznámená, bude nový Wolfenstein: The New Collosus, ktorý bude pokračovaním New Order. O tejto novej hre v hlavnej roli s BJ Blazkowiczom toho veľa nevieme, Bethesda spomenula tento názov len v jednom teaseri a dokonca v ňom ani neukázala dátum vydania. Kým ostatné hry mali dátum, Wolfík tam mal len čierne bodky. Takže viac uvidíme buď neskôr tento rok alebo až budúci.

Ďalšia vec, na ktorú ľudia čakali tak dlho, je Prey! Ale nebude to ten pravidelne-rušený-a-znovu-vyvíjaný Prey 2, ale reštart celej „série“, podobne ako to EA spravila s Mirror’s Edge. Hra ponúkne kompletne prerobený dej, zrejme preto aby sa Betheda mohla pustiť do vývoja zmysluplnej a úspešnej dvojky, ktorú už nebude treba rušiť. Bethesda na legendárny pôvodný trailer z roku 2011 na hru Prey 2 nezabudla a ani nezanevrela – stále ho nájdete na YouTube.

Tretia veľká novinka je Quake Champions, nová multiplayerovka zo sveta Quaku, vhodný (a určený) na eSports šampionáty. Aj preto má hra v názve šampiónov. Ktovie, či sa tento vydá po stopách enginu, na ktorom doteraz beží Call of Duty, alebo sa už Beth posunula ďalej a spravila niečo, čo viac sadne roku 2016.

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *