Forza Horizon 3 ponúkne štyristo áut, tri edície a ďalšie novinky

Forza Horizon 3

Microsoft sa už na včerajšej konferencii nechal vypočuť a povedal, že jeho nová Forza Horizon 3 bude najväčšou v histórii, či už z hľadiska mapy alebo z hľadiska vozového parku. O oboch sme sa teraz dozvedeli viac a tieto veci nám odhalil Microsoft priamo v Xbox Store, kde už prijíma predobjednávky na novú Forzu. Za štandardnú edíciu si Microsoft pýta klasických 69,99€ a popravde, aj keď to je o 10 dolárov viac, než koľko zaplatíme za krabicovú verziu, vyzerá to na výhodnejšiu kúpu, keďže takto získate verziu pre Windows 1. Forza Horizon 3 totiž patrí do programu Xbox Play Anywhere, o ktorom sme si viac povedali v samostatnom článku.

Forza Horizon 3 sa dá predobjednať v troch edíciách

  • Standard Edition – Táto edícia stojí 69,99€ a ponúka základnú hru pre Xbox One a Windows 10. Predobjednávkovým darčekom sú balíčky Rockstar Car Pack pre Forzu Horizon 2 a Meguiar’s Car Pack pre Forzu Motorsport 6.
  • Deluxe Edition – Ideme o triedu vyššie a za hru si už zaplatíme 89,99€. Okrem štandardnej hry obsahuje aj dodatky Motorsport All-Stars Car PackVIP Car Pack. Prvý menovaný ponúkne 10 superšportiakov, o ktorých sa viac dozvieme v nasledujúcich mesiacoch, zatiaľ čo VIP Car Pack ponúkne 5 exkluzívnych hračiek:
    • 2016 Lamborghini Aventador LP750-4 SV
    • 2016 Koenigsegg Regera
    • 2015 Ferrari F12tdf
    • 2015 Ultima Evolution Coupe 1020
    • 2015 Ford Falcon GT F 351
  • Ultimate Edition – Tretia a posledná edícia Forzy Horizon 3 stojí bez jedného centu rovných 100€ a okrem toho, že obsahuje všetko z Deluxe edície, tak ešte prináša aj Car Pass, vďaka ktorému hráči získajú prístup k šiestim DLC, ktoré budú vychádzať od októbra/října do marca/března. Každý pack ponúkne 7 áut, čiže dokopy Car Pass obohatí hru o 42 áut po vydaní a ešte na tom ušetríte. Jeho súčasťou teda nebudú veľké expanzie ako napr. Porsche Expansion alebo Storm Island, ktoré ponúkajú viac, než len nové autá.

Forza Horizon 3

Dokopy teda vieme, že Forza Horizon 3 ponúkne dokopy okolo 400 áut, čo je slušné číslo. Jednať sa bude o rôzne classy, súčasťou sú superšporty, bežné cestné vozidlá, ale zajazdíme si aj na tereňáčikoch a buginách, ktoré sú ako stvorené na off-road závody v lesoch alebo na pláži. Austrália, v ktorej sa nová Forza odohráva, ponúkne rozmanitý svet, v ktorom nájdeme mestá, dediny, vidiek, dažďové pralesy, pláže, púšte, kaňony…. no skrátka všetko, na čo si spomeniete.

No a čo kariéra? Microsoft nám veľa o príbehu hry neprezradil, povedal len, že teraz hráči organizujú vlastný festival. To by mohlo znamenať, že ide o priamy sequel dvojky a hráme za toho istého hrdinu, ktorý už jednoducho zvíťazil na Európskom festivale a teraz má možnosť určovať sám, ktoré závody sa budú konať. No vlastne to sa dalo aj v predošlých hrách, len tam to bolo súčasťou väčšieho príbehu. Tu to vyzerá, že začíname rovno na vrchole. Ale možno len MS nechce spoilovať. 🙂 No každopádne sme sa toho veľa o príbehu nedozvedeli a tak sa nečudujeme, že niektorí vyjadrili obavy o kvalitu singleplayeru. Aby to nebolo niečo ako Rainbow Six Siege, že hlavne multiplayerovka.

Forza Horizon 3

Na cestách uvidíme aj nejaké nové bočné aktivity. Medzi ne patria Danger Sign Jumps, čo sú vlastne unikátne skoky na štýl NFS Most Wanted (2012). Medzi ďalšie aktivity patria KonvojeDrift Zones, kde je treba získať za volantom čo najlepšie drift skóre. Čakajú nás našťastie aj Showcase Eventy, kde si teraz zazávodime proti vzducholodi alebo rýchlym motorovým člnom. Vrátia sa Bucket Listy a aj ponuka hudobných staníc – teraz ich bude až 8 a každá bude hrať svoj vlastný soundtrack. Dokonca si budeme môcť vytvoriť aj vlastnú hudobnú stanicu. Otázne je, či len na PC alebo aj na Xboxe.

Rozšírený bol nakoniec aj tuning áut. Ten sa inšpiroval GTA a tak môžeme na autách okrem bodykitov a vizuálu meniť aj klaksón, aby bolo naše trúbenie jedinečné. A ešte jedna vec: Auction House vám umožní zúčastniť sa komunitných dražieb, v ktorých si môžete uloviť unikátne paintjoby aj vzácne autá.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *