Pozrite sa na unboxing Microsoft Surface Studio

Microsoft Surface Studio

Podľa uplynulých týždňov to vyzerá, že trendy prestal udávať Apple a začína ich udávať konkurencia. U mobilov to vyzerá na Samsung, u počítačov má takúto príležitosť Microsoft.

Práve ten v uplynulých dňoch začal predávať svoj nový all-in-one počítač Microsoft Surface Studio v rôznych konfiguráciách. Ceny sú však vysoké a pre hráčov je ďaleko výhodnejšie si zaobstarať Xbox One alebo výkonné PC. Netreba však zabúdať na to, že tento počítač je určený hlavne pre grafikov a iných profesionálov. A práve u nich má Surface Studio veľkú šancu preraziť, čo je vidieť aj na reakciách verejnosti a médií. Microsoft totiž predstavil Surface Studio len krátko predtým, ako Apple predstavil svoj MacBook Pro. Obe zariadenia majú prakticky rovnaké reklamy, no tá od Microsoftu má do seba oveľa viac.

Počítač už v týchto dňoch putuje do prvých domácností a medzi majiteľmi sa našiel aj známy youtuber DetroidBORG, ktorý už dávnejšie robil Bend Test videá na rôznych telefónoch. V prípade Surface Studia však nič také nespravil a skôr sa pokochal jeho unboxingom a následnou recenziou. Tá je v angličtine, no aj keď po anglicky neviete, nie je to až taký problém. Stručne, počítač má mnoho výhod pre profíkov, napríklad možnosť zmeny farebného gamutu medzi P3, Adobe sRGB a Vivid Color Gamut, čo je užitočná vychytávka pri práci s fotografiou a filmami. Dotykový displej so schopnosťou ignorovať položenú dlaň a ruku poteší a rovnako zaujímavá je aj magnetický rám pre prichytenie stylusu.

Chýbajú však nové USB-C porty (narozdiel od Applu to však Microsoft nepreháňa a ponechal tu viaceré populárne konektory) a môže prekážať väčšia hlučnosť oproti ostatným All-in-One zariadeniam. Tú má na svedomí fakt že počítač nemá chladenie a hardvér za displejom, ale je priamo na stole a bližšie k užívateľovi. Režim používania má tiež vplyv na kvalitu zvuku. Výkon a použitý hardvér je tiež skvelý pre profesionálnu prácu, avšak nie je vhodný na hry. Vidieť to na framedropoch a na nízkom fps v rôznych moderných hrách. Za to už však môže zameranie hardvéru na iný typ práce. Papierovo je tu štvorjadrový Intel Core i7, 32GB RAM a GeForce GTX 980M so 4GB pamäte.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *