Microsoft premenil Surface Duo na skutočne handheldový Xbox

Microsoft Surface Duo

Hoci zo súdneho sporu Apple vs. Epic to vyzerá, že Microsoft si s Game Passom robí zálusk na Nintendo Switch, prvým dedikovaným handheldom preň je niečo celkom iné.

Microsoft totiž aktualizoval svoju mobilnú Xbox Game Pass aplikáciu pre Android. Tá nielen, že funguje ako nástroj na spravovanie úložiska konzoly na diaľku, ale tiež umožňuje hrať viac ako 100 hier z cloudu cez mobilný internet alebo WiFi. Navyše, viac ako 50 hier má dnes podporu dotykového ovládania, takže pri hrách ako Sea of Thieves alebo Wreckfest netreba nutne pripájať ovládač k telefónu.

Práve túto skutočnosť sa Microsoft rozhodol využiť, a v aktualizovanej verzii Game Pass aplikácie pridal vylepšenú podporu pre svoj vlastný mobil, Surface Duo. Ten síce nepatrí medzi najpopulárnejšie na svete a neprekvapilo by nás, keby ho spoločnosť časom prestala predávať, ale vďaka novej aplikácii môže byť o niečo atraktívnejší aj pre tých, ktorí nechcú na mobile iba pracovať, ale aj sa hrať.

Po novom sa totiž aplikácia efektívne rozdelí na obe obrazovky: na jednej sa zobrazuje samotná hra, a na druhej sa zobrazujú ovládacie prvky. Mobil tak prakticky okamžite začne pripomínať akýsi virtuálny GameBoy Advance SP, prípadne Nintendo 3DS. Ovládacie prvky tak na rozdiel od iných mobilov, či už je reč o iných Androidoch alebo o iPhone, neprekrývajú samotnú hru.

via The Verge

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *