Microsoft vyberá ideálne počítače pre hry s podporou Xbox Play Anywhere

Xbox Play Anywhere

V novej newske sa Microsoft zameral na funkciu Xbox Play Anywhere. Na hranie hier je však treba mať výkonný PC a spoločnosť prezentuje zopár tipov na ideálny herný počítač.

Samozrejme to nie sú počítače vyrobené Microsoftom, keďže tých je len pár a všetky sú zamerané skôr na prácu než na hranie. Iní výrobcovia sa však herným počítačom nestránia a vyrábajú mnoho zaujímavých kúskov, s ktorými vie hranie naozaj baviť. Aj keď nám v redakcii skôr vyhovuje pohoda pred telkou a Xboxom. Každopádne ak si chcete užiť hry cez Xbox Play Anywhere, najlepšie si to užijete s týmito PC alebo notebookmi.

  • ASUS ROG G752VL – Notebook zo série ROG, pripravený na hranie vo virtuálnej realite. Na tú myslí aj Project Scorpio a tak je tento ASUS viacmenej prenosnou alternatívou ku Scorpiu. Disponuje štvorjadroým čipom Intel Core i7, GeForce GTX 965M s 2GB pamäťou. Dostupných je aj 24GB DDR4 RAM a kombinácia 256GB SSD + 1TB HDD.

asus-rog-g752-laptop

  • Dell Alienware 15 – Najmenší notebook, aký kedy vyšiel v tejto značke, no zároveň najpokročilejší. Narozdiel od nového MacBooku Pro má tradičné porty a nie je závislý na redukciách. Okrem toho je pripravený na VR a ponúka naozaj výkonný hardvér. Ponúka Intel Core i7, 16GB DDR4 RAM a 3GB GeForce GTX 970M. Plus kombo 256GB SSD + 1TB HDD. Tiež má 4K dotykový displej.

dell-alienware-15

  • Razer Blade Signature Edition – Patrí medzi tie menšie, má QHD dotykový displej a s ostatnými zdieľa 4-jadrový Intel Core i7 procesor, 16GB RAM a grafickú kartu Nvidia. Tentoraz je to GeForce GTX 970M, ktorá má až 6GB VRAM. Ponúka však len základné 256GB SSD bez prídavného HDD a tak je treba sa uskromniť, respektíve pripojiť externé disky cez USB. Mimochodom, spomínal som tu už MacBook. Tento noťas sa ním decentne inšpiruje, no obsahuje podstatne výkonnejší hardvér a zachoval si tradičné porty.

razor-blade-signature-edition

  • CyberPower PC Syber M – Nakoniec je tu séria počítačov Syber M od firmy CyberPowerPC. Narozdiel od predošlých kandidátov to sú stolné počítače a nie notebooky. Dostupných je niekoľko konfigurácií, pričom tá najvýkonnejšia má skutočne agresívnu nálož výkonu. 6-jadrový Intel Core i7, 16GB DDR4 RAM (dá sa upgradovať, samozrejme) a 8GB grafika, konkrétne GeForce GTX 1080 s GDDR5X pamäťou. Najlacnejší model naopak ponúka RAdeon RX480 so 4GB pamäťou, 8GB RAM a Core i5.

cyberpowerpc-syber-m

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *