Microsoft pripravuje Game Mode pre Windows 10

Forza Horizon 3 Windows 10

Hráčov na Windows 10 čaká pekná novinka. Microsoft plánuje obohatiť systém o nový režim Game Mode, ktorý zaručí, že hry budú mať k dispozícii viac výkonu.

Novinka má fungovať podobne ako Xbox One alebo vylepšováky tretích strán. Po zapnutí hry systém obmedzí výkon pre ostatné spustené aplikácie a tiež môže niektoré služby na pozadí úplne vypnúť, aby mala hra k dispozícii čo najviac výkonu. Čo znamená, že hráči si môžu užiť plynulejšiu hru alebo vychutnať vyššie grafické detaily. Všetko na pozadí by malo mať k dispozícii extrémne málo výkonu, dokonca takmer žiaden. Podobne to funguje samozrejme aj na Xbox One, ktorý tiež alokuje čo najviac výkonu pre hry, keď sú zapnuté.

Funkcia pre Windows 10 môže doraziť už s aktualizáciou Creators Update. V systéme sa nachádza už teraz, v zostave 14997, ale ešte nefunguje a tak nie je jasné, ako bude fungovať. Nie je totiž jasné, či bude fungovať len s Windows Store aplikáciami alebo bude fungovať aj s hrami zo Steamu, Originu a iných obchodov. Ale to sa vďaka Insiderom dozvieme už čoskoro, pretože oni by mali dostať funkciu už v dohľadnej dobe.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *