Vydá Microsoft tento rok nový Kinect?

Xbox One Kinect

Minulý rok to vyzeralo, že je Kinect nadobro mŕtvy a že sa k nemu už Microsoft nebude vracať. Ale existuje tu šanca na comeback? Možno áno.

Podľa portálu OnMSFT existuje viacero dôvodov, prečo Microsoft bude naďalej podporovať Kinect a v roku 2017 vydá jeho novú verziu, ktorá umožní hrať pohybové hry aj na Project Scorpio a Xbox One S bez nutnosti používať redukciu. Ba čo viac, v prípade Project Scorpio by mal hrať Kinect významnú rolu pri virtuálnej realite.

Viaceré VR zariadenia dnes totiž využívajú kameru pre snímanie priestoru, ktorý má hráč k dispozícii. S kamerami sa stretneme pri HTC Vive, pri PlayStation VR a aj pri ďalších riešeniach. Medzi nimi nájdeme aj viaceré headsety s Windows Holographic. Na veľtrhu CES bolo predstavených niekoľko headsetov, pričom podľa Microsoftu by tie najlacnejšie mohli stáť už 200 dolárov. Pri tak nízkej cene však netreba čakať, že by obsahovali všetko. Také Lenovo za 300-400 dolárov bude mať vstavané kamery, no u lacnejších modelov s tým netreba počítať. A práve pri takých sa určite zíde Kinect. Plus, Kinect je vyspelejší než PlayStation Camera a dokáže detailne snímať užívateľa – dokonca aj každý jeden jeho prst. Vďaka tomu by hráči nemuseli mať v ruke nič.

Lenovo VR Holographic Prototype

Foto: The Verge

Ďalším dôvodom, prečo Microsoft bude podporovať Kinect naďalej, je čerstvá akvizícia Beam a jeho prepojenie s Xbox One. Na konzoly dorazí táto služba už v čase vydania Creators Update a bude viacmenej náhradou za súčasné riešenie a Twitch. Nie je žiadnym tajomstvom, že Twitch má na Xbox One neskutočne veľkú odozvu – aj 30 sekúnd. Pri streamovaní hier je kamera povinnosťou u každého streamera a tak by bolo hlúpe, keby Microsoft ignoroval Kinect.

Tretím veľkým dôvodom, prečo Kinect zrejme dostane novú verziu, je Windows Hello. Táto funkcia sa už celkom osvedčila na počítačoch s Windows 10 a je možné, že Microsoft to s ňou bude chcieť skúsiť aj na Xboxe. Ak by na konzole hralo viacero členov rodiny a každý mal svoj profil, Kinect by vedel rýchlo odhlásiť/prihlásiť konkrétneho hráča. Super, nie? 😉 Potrebuje to však novú kameru a preto je zrejmé, že nový Kinect ponúkne aj kameru s ďaleko vyšším rozlíšením.

Beam Logo

No a nakoniec je tu posledný dôvod. Redesign. Dnešný Kinect sa ešte nesie v designovom jazyku pôvodného Xbox One z 2013 a tento design zostarol veľmi rýchlo po tom, ako Microsoft predstavil Xbox One S. Ten priniesol modernejší (a krajší) design, plus menšie rozmery. Microsoft bude chcieť spraviť zrejme to isté aj s Kinect v3, ktorý bude zrejme biely, bodkovaný a výrazne menší. Tentoraz by už zrejme využíval tradičné USB 3.0 rozhranie namiesto zvláštneho portu.

Xbox One Kinect 2017

via OnMSFT

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Danny píše:

    Super web takovou stranku sem hledal dlouho..doženu info o ktery sem prisel ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *