Ako stiahnuť video z Twitch.tv?

Twitch-logo

Twitch.tv je dnes najpopulárnejšou streamovacou platformou a aj keď jej monopol na Xbox One čoskoro ohrozí Beam, táto služba má stále čo ponúknuť. Mimo iného umožňuje nahrávať dlhé gameplaye (niekoľkohodinové) a s trochou šťastia ich aj archivuje.

Funkcia archivovania streamov je totiž defaultne vypnutá a aby ste si mohli svoje videá stiahnuť, musíte túto funkciu najprv aktivovať. Pozitívne na tom je, že funkcia je dostupná pre všetkých registrovaných užívateľov úplne zadarmo. Videá sa však archivujú len po dobu 14 dní. To je dostatočne dlhá doba na to, aby ste si ich stiahli a upravili, zostrihali alebo nahrali na YouTube alebo inam.

Dočasné zaplnenie serverov Twitch tak má výhodu, pokiaľ chcete napríklad natáčať videonávod na hru alebo na achievementy (alebo na čokoľvek iné) a pritom nechcete zaspamovať svojich kamarátov na Xbox Live. Na twitchi je šanca, že vás niekto bude sledovať alebo vám dokonca bude písať do komentárov. Ale tie uvidíte len na počítači alebo v Snap mode na Xboxe a neukážu sa vo vašom budúcom videu.

Ako aktivovať archivovanie videí na Twitch-i

  1. Choďte na http://twitch.tv/ a prihláste sa
  2. Vpravo hore kliknite na svoj nick a otvorte Nastavenia
  3. Otvorte záložku Kanál a videá
  4. V nej scrollujte dole na Nastavenia kanála
  5. Začiarknite možnosť Automaticky archivovať moje vysielania

Twitch Nastavenia

Odteraz sa budú na Twitchi automaticky archivovať vaše budúce vysielania. Ale len dočasne, takže je dobré tie videá stiahnuť do počítača čo najskôr. Samozrejme sa pripravte na to, že ich spracovanie potrvá celkom dlho, ak to sú, povedzme, 2,5-hodinové streamy. No a neskôr, keď už chcete tieto videá stiahnuť, tak to docielite nasledovne:

Ako stiahnuť videá z Twitch-u na PC

  1. Na hlavnej stránke Twitch.tv kliknite na svoj nick a vyberte Správca videí
  2. Pod videom, ktoré chcete stiahnuť, kliknite na možnosť Stiahnuť
  3. Čakajte, kým sa video pripraví na stiahnutie. Môže to trvať aj niekoľko minút! Video sa ale začne sťahovať automaticky.

Ako presunúť videá z Twitch-u priamo na YouTube

  1. Otvorte sekciu Videá na svojom profile
  2. Kliknite na vytúžené video
  3. Pod ním kliknite na tlačidlo s tromi bodkami
  4. Stlačte Export

Samozrejme, pre toto je treba mať prepojený Twitch kanál so svojim YouTube profilom. Túto možnosť vám Twitch navrhne automaticky pri prvom exporte a ide o veľmi jednoduchý proces, ktorý nevyžaduje návod.

Twitch Export to YouTube

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *