RECENZIA Daymare: 1998

Daymare: 1998 Recenzia

Dnes nastal ten deň, keď zisťujem, že sa dá pokaziť naozaj všetko. Napríklad aj taká strieľačka z tretej osoby, kde bojujete proti zombíkom. Ale všetko pekne poporade, Daymare: 1998 sa začína v tajnom výskumnom zariadení, špeciálny bezpečnostný tím H.A.D.E.S. bol poslaný na vyšetrenie incidentu. Budete hrať ako vojak H.A.D.E.S. počas udalostí, ktoré premenili jedno pokojné mestečko na smrtiacu zónu a jeho občanov na monštrá.

O hre

Daymare 1998 bol pôvodne fan projektom, ktorý si dával za cieľ urobiť remake Resident Evil 2. Po tom, čo Capcom vydalo svoje vlastné, mimochodom vysokokvalitné dielo (odporúčame prečítať recenziu), hru premenovali a začali pracovať na svojej vlastnej značke. Jedná sa vlastne skôr o taký indie pokus. Takže k tomu musíme aj tak pristupovať.

Daymare: 1998
Dobová ilustrácia: Grécky boh Apolón si po účasti v hre vystrelil mozog šípom.

Optimalizácia: „ČO TO JE?“…

Potom, čo som zapol plný očakávania toto nadčasové dielo, tak som mal pocit, že som sa vrátil do roku 2005. Vizuálna stránka hry je naozaj priemerná a nielen to, optimalizácia samotného produktu je katastrofálna. Hra si nevie udržať ani 30 snímkov za sekundu na Xbox One X, nehovoriac o otrasných modeloch postáv. Celé to je ako jeden veľký zlý sen.

Nadpriemerná herná doba

Okrem toho, že Daymare 1998 zle vyzerá a aj sa hrá zle, má aspoň dlhú hernú dobu. Čaká vás 10 misií, každá vám zaberie zhruba hodinu času. Takže vás čaká (nie až tak veľmi) príjemných 10 hodín herného času.

Hra obsahuje veľké množstvo hádanok a ak tým hovorím veľké množstvo, myslím tým viac ako 30 rôznych puzzle, ktoré preveria Vaše logické premýšľanie a pozornosť. Paradoxne v novom Resident Evil 3 (recenzia) hádanky takmer úplne vynechali a tu ich je zas príliš veľa na meter štvorcový. Niektoré hádanky sú menej zaujímavé, iné viac. OKrem toho budete mať možnosť hackovať pomocou minihry digitálne zámky od rôznych dverí. Musíte sa trafiť v určitý čas do zelenej zóny v dvoch pásmach. Celkom jednoduché, ale efektívne.

Daymare: 1998

Výstroj a výzbroj

Samotný inventár máte doslova na ruke, máte ho rozdelený do niekoľkých sekcií. Nimi sú Inventár, kde môžete nájsť všetky predmety, ktoré máte u seba, Zdravie, kde vidíte, v akej zdravotnej kondícii ste, a nakoniec Mapa, ktorá Vám napovie, kde sa práve nachádzate.

Zbrane sú riešené tým spôsobom, že okrem samotných nábojov máte aj zásobníky, ktoré musíte poctivo plniť, inak sa vám môže stať, že v kritickej situácii nebudete mať čo prebiť. Takže okrem nábojov v jednotlivých leveloch zbierate aj samotné zásobníky. Bohužiaľ je to opäť nedomyslené z hľadiska veľkosti inventára, ktorý je častokrát nedostačujúci. Samozrejmosťou sú aj kvetinky, ktoré môžete všelijak kombinovať. Slúžia na udržanie optimálnej zdravotnej kondície.

Daymare: 1998
Jeho zdravotnú kondíciu si netrúfneme odhadnúť

Hru sme recenzovali na normálnej obtiažnosti. Nutno povedať, že protivníci umierali hneď po prvom zásahu. Navyše bolo jedno, kam ste ho trafili. Očividne hlava už vôbec nie je dôležitá, zato taká noha áno. Aby ste mali aspoň dáky pôžitok, odporúčame hru ihneď nastaviť na tú najvyššiu obtiažnosť.

Resumé

Daymare 1998 je priemerná až podpriemerná strieľačka, ktorú rozhodne nemôžeme odporúčať. Pokiaľ si naozaj chcete zahrať dobrú zombie apokalypsu, odporúčame Resident Evil 2. Retailová cena tejto hry je neskutočných 40 eur, takže sa pohybuje v cenovej kategórii AA hier. Pokiaľ si ale naozaj chcete zakúpiť tento produkt, odporúčame počkať, kým cena klesne na adekvátnych 10-15 eur.

Daymare: 1998

Celkový verdikt

5/10
  • Hrateľnosť
  • Trvanlivosť
  • Grafika

Bigajz

People keep asking if I'm back and I haven't really had an answer. But now, yeah, I'm thinkin' I'm back!!

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *