Gmail dáva zbohom Windows XP

Windows XP Bliss

Windows XP bolo svojho času úžasným systémom, ale tie časy sú dávno preč a XP je dnes viacmenej mŕtvou platformou. Treba sa s tým zmieriť. Už čoskoro si na ňom ale neotvoríte Gmail.

Google oznámil, že do konca roka ukončí podporu služby Gmail pre Chrome 53 a tým aj pre všetky staršie verzie. Pre užívateľov, ktorí ani po rokoch neopustili Windows XP, to znamená zlú správu, pretože posledná dostupná verzia preň je Chrome 49. Čo v praxi znamená, že až skončí rok 2017, tak si už zrejme neprečítate na svojom starom počítači žiaden nový e-mail. Google pritom jasne odporúča, aby ľudia upgradovali na novší systém, keďže Microsoft prestal podporovať XP a Vistu pred rokmi a čoskoro to isté čaká Windows 7.

Upgradovať odporúča aj samotný Microsoft, čo je celkom logické vzhľadom k tomu, že tieto systémy už nepodporuje a je tu plejáda novších systémov, ktoré sú v roku 2017 oveľa spoľahlivejšie. Tým samozrejme nechceme uraziť legendu, ale jednoducho treba pochopiť, že nič nie je večné. V našej redakcii používame Windows 10 a macOS Sierra, teda dva súčasné operačné systémy. Ale je pravda, že kvôli nejakým starým hrám ako je Mafia či Neighbours from Hell, by sme si XP-čka znovu nainštalovali ?.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *