Poznáme finálne hardvérové špecifikácie pre Project Scorpio

Počuli sme ich prvýkrát na minulej E3, neskôr sme sa aspoň raz za mesiac stretli s novou správou o nich a teraz ich máme oficiálne. Čo? No predsa finálne hardvérové špecifikácie konzoly Project Scorpio!

Hardvérové špecifikácie majú blízko k tomu, čo Microsoft proklamoval na minuloročnej E3 a niektoré parametre dokonca prekonal. Mali sme sľúbený výkonný 8-jadrový procesor, supervýkonnú grafickú kartu a operačnú pamäť s rýchlosťou 320GB/s. A aká je realita? Digital Foundry zverejnili tabuľku, v ktorej sa už finálne špecifikácie nachádzajú a vďaka nim vieme, že Scorpio obsahuje úplne nový x86 procesor s ôsmimi jadrami a frekvenciou 2.3 GHz. Pre porovnanie, PS4 Pro je postavené na rovnakom AMD Jaguar čipe ako pôvodný model a ako Xbox One. Pokiaľ ste to ešte nevedeli, tak Xbox One a PS4 bežia na rovnakom procesore. Líši sa však frekvenciou.

Ďalším bodom je grafická karta. Tu došlo tiež k poriadnemu nárastu a pýši sa 40 upravenými jadrami s taktom 1172 MHz. Sekunduje im 12GB GDDR5 operačnej pamäte, čím Scorpio nielen, že dobehlo starú PS4, ale dokonca predbehlo PS4 Pro. Predbieha ju jednak kapacitou a jednak prenosovou rýchlosťou. Kým PS4 Pro mala prenosovú rýchlosť 218GB/s, Scorpio si nekladie žiadne servítky a ide rovno na 326GB/s. Teda ešte viac, než Microsoft proklamoval pred rokom. Pre porovnanie, štandardný Xbox One má DDR3 pamäť so 68GB/s a 32MB ESRAM s 204GB/s rýchlosťou, ktorá bola ešte pri One S navýšená na 219GB/s. A pokiaľ ide o úložisko, tu môžeme čakať 1TB pevný disk. Vraj je rýchlejší, takže tipujeme 7200rpm disk. One má 5400rpm disk a nezmenilo sa to ani pri Xbox One S.

Ďalej disponuje 4K UHD BluRay mechanikou tak ako Xbox One S. Vo vnútri konzoly tiež nájdeme 245W zdroj, konzola tiež disponuje dvojicou HDMI portov (In / Out), tromi USB 3.0 portami, SPDIF optickým audio konektorom a IR. Chladenie je zabezpečené pokročilým chladiacim systémom Vapour Chamber. Čerešničkou na torte je, že celé SoC „Scorpio Engine“ vyrába TSMC s pomocou 16nm FinFET procesu. To je rovnaký proces, ktorým sa vyrábajú aj procesory pre iPhone 7.

Project Scorpio Final Hardware Specs

via DigitalFoundry

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *