Dostal váš Xbox One čiernu obrazovku smrti? Nie ste sami, máme návod na opravu

Xbox One

Microsoft pred pár mesiacmi sprístupnil beta program pre každého a tak sa môžu mnohí podieľať na testovaní nového softvéru pre Xbox One. Bohužiaľ mnohí si tento softvér sťahujú bez toho, aby brali na ohľad možné riziko, aké testovanie nového softvéru prináša.

Aj preto sa objavili na internete sťažnosti užívateľov, že im sčernala domovská obrazovka Xboxu. Konkrétna príčina nie je celkom jasná, no vieme, že to súvisí s testovacím softvérom. Bežní užívatelia na takýto problém nenarazili, alebo sa aspoň neobjavilo toľko sťažností od nich. Problém sa prejavil aj u redaktora WindowsCentral, Jeza Cordena. Ten zároveň vydal zbierku možných návodov aspoň na dočasnú opravu tohto problému. Zdá sa totiž, že bude potrebný zásah Microsoftu. Je tiež nutné pripomenúť, že problém postihol len tých, ktorí sú zaradení v testovacom Alpha kruhu.

  • Hard Reset – Jednou z možností, ako problém napraviť, je tvrdý reset. Čo znamená držať zapínacie tlačidlo Xboxu asi 5 sekúnd, kým sa nevypne. Pri zapnutí sa problém prestane prejavovať. Je však treba dodať, že po vypnutí konzoly bežným spôsobom sa bug opäť vráti.
  • Xbox Home – Druhým spôsobom, ako chybu napraviť, je okamžite sa vrátiť z hry/aplikácie do menu Home (domovského menu konzoly), okamžite sa presunúť do ďalšej sekcie (napr. Store) a vrátiť sa späť na Domov.
  • Offline Mód – Odpojte konzolu z WiFi/internetu. Pri reboote Xboxu One v offline režime sa znovu pripojte k internetu. To môže problém napraviť.

Xbox One Alpha Ring Black Screen

via WindowsCentral

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *