Pohľad na Age of Empires: 135-násobne vyššie rozlíšenie a príjemná cena

Age of Empires Definitive Edition

Takým tichým prekvapením minulého týždňa bolo oznámenie Age of Empires: Definitive Edition. Microsoft ho nepredstavil na svojej Xbox konferencii, ale nechal si ho na neskôr, pretože táto hra vychádza len na Windows 10.

Age of Empires: Definitive Edition bude pre mnohých krásnym návratom do detstva, keďže, ruku na srdce, táto séria patrila kedysi k najpopulárnejším. Microsoft tu trafil klinec po hlavičke, pretože vo svojej historickej stratégii spojil to najlepšie zo sérií Warcraft a Civilization. Výsledkom bola real-timová budovateľská a vojenská stratégia, kde mohli hráči budovať svoju civilizáciu, či už cez internet, v rýchlej hre alebo v pomerne dlhom režime kampaní.

Remaster tejto klasiky prináša mnohé vylepšenia. V prvom rade vylepšenú grafikupodporu 4K rozlíšenia. Že sa podarilo odviesť kvalitnú robotu, o tom vás presvedčí aj kolekcia oficiálnych screenshotov. Okrem toho hra obdrží úplne nový naratívremastrovaný orchestrálny soundtrack. Tiež si hra prejde veľkými vylepšeniami gameplayu (ostanú klasické cheaty?) a zavŕši to podporou Xbox Live. Cez ten bude bežať multiplayer a tiež sa budú dať zbierať achievementy.

Táto verzia hry tiež bude obsahovať expanziu Rise of Rome, ktorá rozšírila hru o nové civilizácie, rimanov a aj nové kampane, takže dokopy na hráčov čaká 10 kampaní. Nie je vylúčené, že časom vyjdú aj ďalšie, keďže tvorca tohto remastru sa v nich už špecializuje.

Na hre pracuje štúdio Forgotten Empires, ktoré pozostáva z fanúšikov, ktorí pôvodne vytvorili neoficiálne DLC The Forgotten pre Age of Empires II: HD Edition. Ich záujem o rozvoj značky si Microsoft všimol a následne sám podporil vývoj expanzií The African Kingdoms a Rise of the Rajas.

Už tento mesiac prebieha uzavretá Beta a časom bude hra vo voľnom predaji. Zatiaľ ale nie je jasné, či vyjde exkluzívne cez Windows Store alebo vyjde aj krabicovka. Osobne by som bol za krabicovku rád. Každopádne už vieme, že remaster Age of Empires stojí 19,99€.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Bambino píše:

    Bude to teda aj na xboxe?nevie te to niekdo?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *