Vive možno zmení majiteľa, HTC zvažuje predaj

HTC Vive

Vo VR priemysle môže dôjsť k ďalšej veľkej akvizícii. I keď je dosť možné, že už nič sa nevyrovná tomu, ako Facebook odkúpil Oculus. Každopádne, HTC zvažuje predaj svojej VR divízie, ktorá stojí za headsetom Vive.

HTC totiž za posledných 5 rokov stratilo 75% svojej hodnoty a minulý týždeň jeho trhová hodnota činila 1,9 miliardy dolárov. Firma tak hľadá spôsoby, ako nájsť ďalšie peniaze a prinavrátiť si stratenú slávu na mobilnom trhu, kde má teraz už len 2% podiel. Prvým krokom k záchrane mena HTC na mobilnom trhu bolo HTC U11, ako aj výroba druhej generácie Google Pixel.

HTC Vive Aperture Science Demo

Samotnému VR biznisu spoločnosti sa naopak darí, len v prvom štvrťroku bolo predaných 190 000 kusov podľa firmy IDC a očakáva sa ďalší rast kvôli nedávnemu zlacneniu headsetu. Minulý týždeň totiž Vive zlacnelo o 200 dolárov, čím dorovnalo konkurenciu – Oculus Rift. Na druhú stranu to znamená, že na ňom HTC zarába menej. Tento krok si analytici vysvetlili tým, že je pre ňu užívateľská základňa dôležitejšia než príjmy.

To by zároveň znamenalo vyššiu hodnotu pri predaji Vive divízie novému majiteľovi, ako napríklad Googlu. Ak by totiž došlo k najhoršiemu a HTC by skončilo, znamenalo by to aspoň záchranu Vive divízie pred nešťastným koncom.

HTC Vive a ďalšie typy virtuálnej reality si môžete vychutnať v herni Geekend.

via Bloomberg

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *