Xbox One X umožní točiť klipy v 4K 60fps a podporou HDR

Xbox One X 4K Game DVR

Mike Ybarra v uplynulých dňoch priblížil hneď niekoľko noviniek spojených s Xbox One X. Okrem toho, že prezentoval nový Dashboard s kuchynskou linkou na pozadí, zameral sa aj na funkciu Game DVR.

Táto funkcia umožňuje robiť screenshoty a točiť klipy v hrách. Vzhľadom k svojmu výkonu však Xbox One a Xbox One S robia screenshoty v 1080p rozlíšení, videá sú však obmedzené len na 720p rozlíšenie a 30fps. A práve oproti tomu bude mať One X poriadne navrch.

Už skôr sme vedeli, že Game DVR na Xbox One X bude točiť videá pri 4K rozlíšení. Tým to ale nekončí a už vieme, že klipy pobežia pri 60fps a dokonca budú podporovať HDR. Vizuálna kvalita klipov natočených cez Xbox One X tak bude omnoho lepšia.

Čo ale Mike Ybarra nespomenul, je maximálna dĺžka klipu. Kým Xbox One umožňuje točiť nanajvýš 5 minút, PS4 vie natočiť až 15-minútový klip. Pri točení „natívnych“ letsplayov (bez capture kariet) má tým pádom PS4 navrch. Je preto možné, že aj Xbox One X bude točiť len 5-minútové klipy a dlhšie klipy prinesie až neskôr.

via SegmentNext

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Problém vidím v datovém toku- kolik GB dat zabere takové fajné 4K video. Je to spíše taková technická lahůdka, příslib do budoucna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *