Destiny 2 pod paľbou hráčov kvôli extrémistickému doplnku

Destiny 2 Kekistan Symbol

Destiny 2 vyšlo len pred pár dňami a zatiaľ čo v našej recenzii schytlo len priemerne hodnotenie, v zahraničí čelí kritike hráčov. Nie tak pre krátky príbeh ako pre prítomnosť itemu, ktorý prezentuje nadradenosť bielej rasy.

Problém nastal s istým rukávom, ktorý môžu získať hráči hrajúci za hunterov – Road Complex AA1. Napohľad vyzerá tento doplnok celkom neškodne, veď zelená farba a nápis IK=KI má ďaleko od hákového kríža. A možno nevedomosť, že podobný symbol využívajú americkí internetoví neonacisti, je dôvod, prečo na problém upozornilo samotné Bungie.

Spomínaný symbol totiž v reálnom svete reprezentuje Kekistan, teda fiktívnu krajinu vytvorenú užívateľmi 4chanu, ktorej vlajka má blízko k tej, ktorú používalo nacistické Nemecko počas druhej svetovej vojny. Pôvodne bola používaná ako „vlajka“ ľudí, ktorí zverejňujú na internet obsah veľmi nízkej kvality. Kvôli svojmu vzhľadu si ho však čoskoro privlastnili internetoví neonacistia a z vlajky sa stal moderný symbol rasovej neznášanlivosti a bielej nadradenosti.

Destiny 2 je momentálne v režime údržby a Bungie pracuje na jeho odstránení. Už čoskoro bude odstránený z herného sveta, ale môže ostať v inventároch hráčov. Na budúci týždeň je naplánovaný update, ktorý kompletne odstráni tento item z hry.

Destiny 2 White Supremacist

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *