Tvorcovia exkluzívneho MMO Gigantic končia, hra však bude fungovať naďalej

Exkluzívna multiplayerovka Gigantic sa teší hojnej popularite. Priamy konkurent Overwatchu totiž funguje na free-2-play modeli a tak, na rozdiel od rivalov typu Battleborn, nemal problém získať hráčov ani pri silnej konkurencii. Ekonomika však funguje trochu inak a vývojárske štúdio Motiga bolo zatvorené.

Zatvorenie štúdia Motiga potvrdil samotný zakladateľ a CEO, Chris Chung. Z jeho slov je zrejmé, že hra nezarábala toľko, koľko si predstavovala „vyššia moc“. V tomto prípade to je gigant Perfect World, ktorý funguje ako verejná spoločnosť a jej prioritou je generovať peniaze. V súvislosti so snahou potešiť akcionárov došlo k rozhodnutiu, že dôjde k zatvoreniu všetkých štúdií, ktoré nemali očakávaný zisk. Samotné rozhodnutie o zatvorení štúdia tak prišlo práve od vedenia Perfect World. Čínsky gigant tiež zatvoril štúdia ako Runic Games (tvorcovia Torchlight), a vlastní štúdia Nival, Cryptic, Zombie Studios, Katauri Interactive a Turtle Rock, tvorcov sérií Left 4 Dead a Evolve.

Napriek zatvoreniu štúdia Motiga však bude ešte pár zamestnancov pracovať na udržovaní hry nažive. Nevyzerá to totiž, že by sa Perfect World chcel vzdať príjmov z free-2-play multiplayerovky. Skôr chce ušetriť na výplatách. Hra bude podľa spoločnosti fungovať tak dlho, dokým to ešte bude dávať zmysel z ekonomického hľadiska.

Gigantic
Gigantic
Developer: Motiga, Inc
Price: Free

via Kotaku

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *