Dynasty Warriors 9: Prejsť z jedného rohu mapy na druhý potrvá 2 hodiny

Dynasty Warriors 9
Už nie je žiadnym tajomstvom, že Dynasty Warriors 9 bude najväčšou hrou v sérii. Ponúkne spojenie všetkých svetov z predošlých hier a tiež niekoľko príbehových línií, čím sa z nej rysuje jedna z najväčších hier tohto roka. A to ako po stránke gameplayu, tak po stránke otvoreného sveta.

Koei Tecmo už skôr avizovalo, že na mape bude niekoľko historických miest a menších dediniek a celá mapa má majestátne prezentovať históriu krajiny. Veď prekročiť Žltú rieku, najväčšiu rieku v Číne, má hráčom trvať až 5 minút. Vývojári ale teraz dopĺňajú, že prejsť z jedného rohu mapy na opačný potrvá aspoň 2 hodiny. Pôvodne im to v testoch vychádzalo ešte dlhšie, ale tvorcovia sa následne rozhodli spraviť niekoľko zmien a pridali koňom na koňoch. Takže vo výsledku bude jazda o niečo rýchlejšia.

Aby to ale nebolo zdĺhavé, na mape sa budú nachádzať Hideouty, v mestách aj mimo nich, určené na rýchle cestovanie.  V hideoutoch bude možné postavám meniť outfity, vytvárať itemy a gemy, variť, odpočívať (a urýchliť tak čas) či dokonca študovať encyklopédie, čo slúži ako alternatíva k obchodom v mestách. A tiež sa netreba obávať stereotypu, vývojári vytvorili cez 60 vecí, ktorými sa interiéry jednotlivých skrýš budú líšiť – od nábytku cez obrazy až k drobnostiam.

Vývojári tiež potvrdili niekoľko ďalších vecí. Napríklad, že počas jazdy na koni nebude možná lukostreľba, na lozenie po skalách bude nápomocný grappling hook (poznáte z Just Cause) a že z hry zmiznú Charge Attacks (tlačidlo Y); nahradia ich nové React Attacks. Na umelú inteligenciu bude mať veľký vplyv aj počasie, takže v hmle, počas búrok a iných fenoménov bude ovplyvnené zorné pole nepriateľov, vďaka čomu bude ľahšie na nich útočiť. Takisto AI vykazuje menej aktivity v noci.

Čo sa gameplayu týka, hra ponúkne veľkú mieru opakovateľnosti. Ponúka 90 hrateľných postáv s unikátnym príbehom v rôznom časovom období. Každý príbeh má individuálny čas – niektoré sú kratšie, iné dlhšie. Napríklad Liu Bei bude mať príbeh, ktorý trvá dokončiť 10-15 hodín. Dokopy ale všetky príbehy potrvajú vyše 100 hodín hracieho času. Neskôr sa chystajú DLC, ktoré hru obohatia aj o dodatočné udalosti.

via WCCFTech

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *