Február prináša 10 hier, ktoré rozhodne neújdu tvojej pozornosti

EA Sports UFC 3
Po januárových dozvukoch a skúškovom období nastal čas, aby sme sa vrhli do druhého mesiaca roku 2018. A zdá sa, že vývojári tentoraz februárom neotáľali!

Pri pohľade na to, čo nás čaká, by sme mohli priam povedať, že si február/únor pomýlil ročné obdobie, v ktorom sa nachádza. Tentoraz totiž na seba prevzal koncept bohatej jesennej nádielky a každý si príde na svoje. Alebo aspoň väčšina si príde na svoje, pretože tie najväčšie Xbox exkluzivity vyjdú až neskôr. Jedna Microsofťácka vec však predsa len vyjde…

EA Sports UFC 3

Mesiac nám otvárajú Electronic Arts s tretím pokračovaním série EA Sports UFC. Tretí diel prináša niekoľko noviniek, ktoré už poznáme z iných EA Sports hier. Novinkou je napríklad režim príbehu fungujúci aj mimo oktagónu, skoro ako to má FIFA, NBA aj NFL. Zahŕňa napríklad tlačové konferencie, stavové prehliadky alebo pôsobenie v reláciách moderovaných Megan Olivi. V oktagóne sa hráči môžu pre zmenu tešiť na viac ako 5000 nových animácií a určite s radosťou využijú bojové štýly velikánov, ku ktorým patrí aj Conor McGregor. Tou najmedializovanejšou novinkou je ale UFC Ultimate Team, čo je vlastne najväčšia ryža EA. Hra vychádza už zajtra – 02.02.

Kingdom Come: Deliverance

Po rokoch vývoja sa Dan Vávra vracia späť na hernú scénu vo veľkom štýle! Vydáva prvú časť plánovanej trilógie Kingdom Come s podtitulom Deliverance. Prvé dejstvo stredovekej RPG odohrávajúcej sa v Českom kráľovstve vychádza už 13.02. a hráči môžu očakávať niečo naozaj netradičné. Hoci je to RPG, Vávra kladie dôraz na realistické stvárnenie stredoveku.

Takže môžete zabudnúť na to, že by ste okolo historickej Bohémie poletovali na drakovi alebo sa zázračne vyliečili pomocou čarovného nápoja, ktorý vám uvaril váš obecný druid. Z technického hľadiska tiež treba zabudnúť na HDR a 4K, keďže hra má mimoriadne náročnú grafiku a beží na CryEngine. Hráči na Xbox One X sa však môžu tešiť aspoň na 1440p rozlíšenie a vylepšené grafické efekty.

Dynasty Warriors 9

Zatiaľ čo z nášho regiónu poputuje do sveta úplne nová séria, z ďalekého východu nám svoj pozdrav posiela Omega Force s ďalším, už deviatym pokračovaním hack’n’slash série Dynasty Warriors. Tentoraz ale vo veľkom štýle! Najnovšia časť prinesie vôbec poprvýkrát otvorený svet a RPG elementy, vďaka čomu pôjde o podobnú premenu, akou si prešiel Assassin’s Creed Origins.

A zatiaľ čo v Origins nie je problém stráviť vyše sto hodín objavovaním sveta, tu bude zážitok niekoľkonásobne dlhší, keďže hra ponúkne cez 80 hrateľných postáv s vlastným príbehom a prejsť krížom-krážom svet potrvá vyše dve hodiny času. Na koni. Hráči tiež môžu očakávať podporu 1440p rozlíšenie na Xbox One X. Pripomeniem, že hra vychádza súbežne s prvým Kingdom Come.

Monster Energy: Supercross

A aby toho nebolo málo, v rovnaký deň vychádza ďalšia závodná hra od talianskeho štúdia Milestone. Tentoraz sa mu podarilo vybaviť dohodu s Monster Energy, vďaka čomu vychádza oficiálna Monster Energy závodná hra. Bude sledovať sezónu 2017 a vy ju budete môcť okoreniť svojou prítomnosťou a poriadne tak zamiešať karty. Vývojári siahli po Unreal Engine 4, na ktorom hra beží na všetkých štyroch platformách – Xbox One, PS4, PC a aj na Nintende Switch. Obohacujúcim elementom v Monster Energy Supercross bude editor tratí na spôsob legendárnej Trackmanie.

Fe

Tento mesiac zároveň vyjde druhá hra z iniciatívy EA Originals, ktorou chcú Electronic Arts pomáhať indie vývojárom realizovať svoje vízie a vydať ich s hromadou loot boxov na všetky veľké platformy. Fe bude sledovať príbeh lesa, ktorého tvorstvo čelí útokom entít známych ako Silent Ones. Hráči budú musieť les zachrániť ako líškovitý tvor, a pritom sa budú musieť riadiť „rečou“ lesa. Pripravte sa na minimalistický zážitok na spôsob hier ako je Shadow of the Colossus alebo Journey. Hra vychádza 16.02.

Fe
Fe
Developer: Electronic Arts
Price: Free

Metal Gear Survive

Ako blesk z jasného neba prišlo minulý rok odhalenie nového Metal Gear. Tentoraz už ale bez Kojimu, ktorý sa so svojimi bývalými vedúcimi rozlúčil v zlom. So sebou však vzal Konami niekoľko skalných fanúšikov, ktorí okamžite po ohlásení hry vyhlásili bojkot. Ak si ale odmyslíme tieto skutočnosti, potom je Metal Gear Survive diel odohrávajúci sa na opačnej strane, hneď po konci Metal Gear Solid 5.

Niekoľko vojakov MSF sa spolu s kusmi zničenej rafinérie dostane cez červiu dieru do druhej dimenzie, v ktorej budú musieť prežiť v alternatívnej realite. Survive upúšťa od klasickej taktickej špionážnej stealthovej DNA a mení sa na akčnú adventúru s prvkami survivalu v neznámom prostredí, ktoré sa nachádza ďaleko od domova. Spočiatku to vyzeralo, že hra bude čistý co-op, ale nakoniec vieme, že sa bude dať hrať aj ako singleplayer. Vychádza 20.2.

Age of Empires: Definitive Edition

V rovnaký deň si však na svoje prídu stratégovia. Po niekoľkomesačnom odklade Microsoft oznámil dátum vydania remastru Age of Empires, ktorý prinesie niekoľko zásadných zmien. Hra síce nevychádza na Xbox One, zato na Windows 10 áno a tam môžu hráči očakávať plnú integráciu Xbox Live vrátane multiplayeru, achievementov a synchronizácie savov.

Do toho sa môžu hráči ešte tešiť na nanovo nahraný orchestrálny soundtrackpodporu 4K s niekoľkými grafickými vylepšeniami. Predsa len, Age of Empires vyšlo 1997 a tento remaster bol naplánovaný na 20. výročie. Nuž, nepodarilo sa. Hra bude dostupná exkluzívne cez Windows Store.

Sword Art Online: Fatal Bullet

V druhej polovici mesiaca Xbox One zažije premiéru ďalšej bývalej PlayStation exkluzivity. Najnovšia hra zo sveta Sword Art Online totiž poprvýkrát vychádza aj na Xbox a tak fanúšikovia rovnomenného anime zažijú, aké to je mať na hlave AmuSphere. Ale len v hre, pretože v reáli by to asi nikto nedopustil. Možno tak IBM. Najnovšia hra sleduje už nástupcu SAO, Gun Gale Online a osudy hráčov, ktorí sa rozhodli do tejto (možno) jednosmernej hry vstúpiť. Ako to už vo svete SAO platí, kto zomrie v hre, zomrie v skutočnosti.

Vo Fatal Bullet sa hráči postavia množstvu náročných bossov, kde bude užitočná kooperácia s ostatnými hráčmi. Na výber bude množstvo zbraní, spomína sa možnosť ich úpravy, kombinovanie schopností a rôzne bojové štýly. Hrať sa bude dať aj offline, kde dokonca môžu niektoré NPC postavy vyzvať hráčov na súboj, dokonca aj v štvorčlenných skupinách. Vychádza 23.02.

Past Cure

Z Nemecka pre zmenu príde zaujímavá akčná adventúra čiastočne inšpirovaná filmom Inception. Hru Past Cure si zahráme z pohľadu bývalého elitného vojaka Iana, ktorého príbeh začína v bratovom úkryte. V ňom sa Ian ukryl pred svetom a nočnými morami, ktoré ho prenasledujú po niekoľkoročnom experimente a týraní vo väzení. Vďaka tomuto experimentu získal schopnosť manipulácie času a telekinézu, na druhú stranu to má negatívny vplyv na jeho mozog. Veľakrát kĺže medzi realitou a halucináciami. Past Cure vychádza po rokoch vo vývoji na Xbox One v rovnaký deň ako Sword Art Online, čiže 23.02.

Gravel

Koniec mesiaca je venovaný závodnej hre Gravel, v ktorej chce štúdio Milestone skúsiť niečo nové. Prináša preto originálnu sériu Gravel v hlavnej roli s off-road tereňákmi. Závody arkádovejšieho charakteru sa budú odohrávať na otvorenejších off-roadových tratiach plných hliny, blata, piesku a prachu. Samozrejmosťou je režim kariéry, v ktorej budú hráči postupovať hore cez niekoľko súťaží a na to, aby sa stali ultimátnym kráľom off-roadu, musia ovládnuť každú zo štyroch disciplín, ktoré sa v hre objavia. Starším hráčom to možno pripomína Need for Speed: ProStreet, ktorý mal kariéru založenú na podobnom princípe. Gravel pobeží na Unreal Engine 4, podobne ako ďalšia tohtomesačná hra z dielne Milestonu, Monster Energy Supercross.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Můj letošní plán je:
    1. Kingdom Come: Deliverance.
    2. Vikings- Wolves of Midgard
    3. Minecraft: Super duper grafika
    4. Vyzkoušet Sea of thieves, State of decay 2, Crack down v rámci Game passu
    5. Hrát Skyrim SE:

    Můj oblíbený youtuber Frankestein začal vysílat modovaný Skyrim a tak trochu mně inspiroval. Opustil jsem hraní Zaklínače 3 (nějak zvlášť mně nechytil, není špatný, ale ani u něj neskáču dva metry vysoko…) a pustil se opět do Skyrimu.
    Atypická „herní družina“- tomuto stylu hraní jsem přišel na chuť při hraní Might&Magic- Subotai, khajit, zloděj, lehká zbroj, legendary obtížnost.
    Handicap: je levý na práci (žádná kovařina) a trpí alergií na magii. Panická hrůza z teleportace (no fast travel, cestování po mapě pěšky nebo vozem).
    iNeed- přijde mi docela vtipné, když mi po chvilce hraní začne kručet v břiše hlady.
    Samotář (= žádný společník). Při tomto sytlu hraní je to takové hraní ve stylu hraní Dark souls.
    Modifikace hry spíše kosmetické plus předělaný strom dovedností, alternativní začátek a více peněz u obchodníků.
    T.č. jsem na 19. levelu, postup hrou je extrémně pomalý, na druhou stranu nemám absolutně kam spěchat. Musím využívat každou výhodu a skulinku v herních mechanismech jak přežít. Třeba zlodějský quest- usedlost Zlatice- hodina hraní a ani jsem nezapálil úly. Opatrné plížení bylo přerušené útokem draka.
    Nalákal jsem draka k městským hradbám Riftenu a pomohl strážím jej skolit lukem. S dračími kostmi jsem se vydal zpět do svého domu ve Whiterunu. Poprodával jsem harampádí, očaroval zbroj, pofňukal u kováře, protože má na prodej luk lepší mého (peníze jsem utratil za souls gemy) a návrat zpět do Riftenu. Pro změnu jsem zkusil jít do usedlosti přední bránou- nepřátele jsem (opět) nalákal až k branám Riftenu.
    Pak jsem se zapletl do souboje medvěda s trolem…

    Takže dnes večer se do Riftenu zase vrátím, i když budu po očku sledovat na youtubu Rudu z pařanského ráje a doufat, že vyhraji Vikings – Wolves od Midgard v dnešní losovačce.

    • Martinedo píše:

      Toľko hier a človek skončí pri skyrime ?poznam to.. Odporúčam si zahrať „mód“ Enderal. Jeden z mojich top (herných) zážitkov v živote.

      • StriderCZ píše:

        Enderal- vím, vyzkouším. Časem Beyond Skyrim. V plánu je ještě jeden velký mod…měl by vyjít letos na jaře- přinese herní mechanikY Dark Souls…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *