EA je už tretíkrát najnenávidenejšou hernou spoločnosťou v USA

EA Electronic Arts
Do tretice všetko dobré, alebo v prípade EA, do tretice ukázať, akí sme nenažraní. Praktiky Electronic Arts, ktoré minulý rok vyústili do spackaného launchu Star Wars Battlefront 2, sa odrazili aj na popularite vydavateľa, ktorý je už tretíkrát vo svojej histórii ohodnotený ako najhoršia herná spoločnosť.

Electronic Arts sa s týmto titulom umiestnili na piate miesto v rebríčku najhorších spoločností v USA, ktoré zahŕňajú aj také mená ako The Weinstein Company, Facebook či ligu NFL. Pozoruhodné je, že Electronic Arts svojimi činmi očiernila svoje meno viac, než dve z troch vyššie menovaných. EA dokázala svoju chamtivosť posunúť na úplne nový level práve v novom dieli Star Wars Battlefront, čím spravila nenapraviteľné škody ako sebe, tak značke Star Wars a aj Disney, ktorý túto značku vlastní.

Situácia s mikrotransakcami, kde hra vyžadovala aspoň 40 hodín hrania multiplayeru, aby hráči mohli odomknúť len jednu z ikonických postáv, totiž prepukla v obrovské fiasko. Najprv naň zareagovali pobúrení hráči, ktorí si predátorské praktiky všimli už v Early Access verzii, neskôr si však situáciu všimli globálne mienkotvorné médiá (CBS, BBC) a tiež vládni predstavitelia po celom svete. EA tak začali vyšetrovať úrady Beneluxu, Austrálie a americký poslanec pripravuje zákon o regulácii loot boxov v hrách.

via 247wallst.com

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *