Gamescom 2018: Life is Strange 2 odchádza z Arcadie

Life is Strange 2
Square Enix začalo teasovať Life is Strange 2 už na E3, kedy oznámilo bezplatné vydanie nového spin-off titulu The Awesome Adventures of Captain Spirit. V ňom sme vystriedali dvojicu hrdiniek Chloe a Max za malého chlapca a práve to malo byť náznakom budúcnosti.

DONTNOD Entertainment totiž oznámili, že Life is Strange 2 bude sledovať príbeh dvoch bratov – Seana a Daniela Diaza. Obaja sú na úteku pred políciou po sérii tragických udalostí, keďže obom hrozí oddelenie a zatknutie. Hra sa odohráva tri roky po prvej hre – v roku 2016 – a začína len pár nocí po Halloweene. Hru si zahráme za mladého 16-ročného Seana, ktorý túži byť umelcom, neznáša party a je zaľúbený do dievčiny menom Jenn. Jeho mladší brat Daniel má len 9 rokov, miluje Halloween, zombíkov a tyčinky. Tomu sa pre zmenu páči dievčina menom Layla, ktorá sa pre zmenu baví na Seanovej zaľúbenosti voči Jenn.

V rozhovore pre Eurogamer sme sa tiež dozvedeli viac o lokalite a schopnostiach. V hre budú hráči cestovať zo Seattlu až do bývalého domova ich otca, Puerto Lobos v Mexiku. Najväčšou novinkou z hľadiska zasadenia bude práve lokalita, ktorá už nebude statická, ale dynamická a DONTNOD sľubuje, že to znamená aj množstvo rôznych postáv, ktoré v hre stretneme a ktoré nejakým spôsobom ovplyvnia dej. Táto inovácia bola zároveň tvrdým orieškom, čo potvrdzuje štúdio aj dlhším časom stráveným pri jej vývoji. Do hry sa tiež vrátia superschopnosti; Daniel bude mať telekinézu. Takisto bude mať soundtrack na starosti pôvodný tím, takže soundtrack sa bude niesť v podobnom duchu. Nakoniec vieme, že hra pobeží na Unreal Engine 4, kým predošlá bola ešte na starej verzii enginu.

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *