Life is Strange vstupuje na novú generáciu konzol novým dielom aj remastrom

Life is Strange True Colors

Square Enix počas svojej showcase predstavilo novú príbehovku Life is Strange: True Colors. Ide o pokračovanie série, ktoré predstaví opäť novú hlavnú postavu, opäť s novými schopnosťami.

V hlavnej úlohe sa predstaví Alex Chen z mestečka Haven Springs, ktorej brat zomrel pri autonehode. Celé je to však akési podozrivé a hoci Alex po dlhé roky potláčala unikátnu schopnosť absorbovať a prežívať emócie ostatných vďaka empatii, teraz musí použiť silu na odhalenie skutočnej pravdy a temných tajomstiev sveta, v ktorom žije.

Alex stvárni speváčka a influencerka mxmtoon, pričom v hre bude môcť rozvíjať vzťahy s dvomi postavami: Ryanom a Steph z Life is Strange: Before the Storm. Novinkou bude aj schopnosť voľne preskúmavať ulice, obchody a zákutia mestečka Haven Springs, čím hra naznačuje aspoň polo-otvorený svet. A treťou veľkou novinkou bude, že True Colors nebude epizodickým titulom. Hra vyjde v jednom celu už 10. septembra/září 2021 na Xbox Series X|S aj Xbox One.

Nechýba ani oznámenie špeciálneho bonusu v podobe epizódy Wavelengths. Pôjde o prequel sledujúci príbeh Steph, ktorá prišla do mesta len rok pred Alex, a odohráva sa v ikonickom obchode Rocky Mountain Record Traders a stanici KRCT.

Čo sa týka edícií, hra bude dostupná buď samostatne za 59,99€, v Deluxe edícii za 69,99€ alebo v Ultimate edícii za 79,99€. Jej súčasťou bude aj kolekcia Life is Strange Remastered Collection obsahujúca prvú hru a Before the Storm v jednom celku s vylepšenou grafikou. Presnejšie ponúknu vylepšený engine a osvetlenie, ale aj výrazne prerobenú mimiku postáv vďaka Motion Capture. Súčasťou tiež budú všetky bonusy, ako sú bonusové oblečenia pre Chloe či epizóda Farewell.

Otázne je, ako sa postaví vydavateľ k pôvodným verziám. Ponechá ich naďalej v predaji? Alebo ich stiahne z predaja v momente vydania remastru? A ak, umožní ľuďom získať ho bezplatne?

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *