Xbox One odteraz podporuje hlasové ovládanie cez Alexu

Jednou z najlepších vlastností, pre ktoré som mal rád Kinect na Xbox One, bolo hlasové ovládanie konzoly. Pomocou neho bolo možné napríklad spúšťať hry, nahrávať obrazovku či dokonca zapínať konzolu ako takú.

S odchodom Kinectu táto funkcionalita ostala na nejaký čas stratená, ale to sa dnes mení. Spoločnosť totiž zaviedla oficiálnu podporu pre inteligentné reproduktory s hlasovými asistentkami Cortana a Alexa. Hlasové ovládanie je tak znovu dostupné. Momentálne ho však môžu využívať len insideri v USA a podmienkou je vlastniť aspoň jeden inteligentný reproduktor s Alexou alebo Cortanou.

Funkcionalita Xbox Skill ostala prakticky nezmenená. Opäť je možné zapínať/vypínať konzolu, spúšťať aplikácie a hry, meniť hlasitosť a ovládať prehrávanie videa. Pribudla však možnosť spustiť streamovanie cez Mixer a možnosť rýchleho prístupu k priečinkom a iným častiam systému. A ako to funguje? Namiesto tradičného Xbox Play Rocket League poviete Alexa, Play Rocket League, aby ste zapli svoj obľúbený autofutbal cez Alexu.

Medzi podporovanými zariadeniami nájdeme počítače s Windows 10, mobilné aplikácie Alexa a Cortana a rôzne inteligentné reproduktory vrátane Harman Kardon Invoke, Sonos One a Amazon Echo. Alexu je možné aktivovať cez tento odkaz.

Xbox One Cortana Alexa

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *