Xbox One čaká kompletný redesign systému, pozrite sa, ako bude vyzerať!

Xbox One Logo

Pri Microsofte sme si už zvykli, že jeho nerozhodnosť nemá hraníc a za pár rokov používania vyzerá systém na Xboxe úplne inak, než v ten deň, kedy ste ho prvýkrát rozbalili. Platilo to tak v prípade Xboxu 360 a platí to tak aj v prípade Xbox One.

Ten sa už na jeseň/podzim dočká obrovského systémového update, ktorý opäť redesignuje prostredie. To sa bude teraz riadiť dizajnovým jazykom Fluent Design LanguageTento jazyk rozširuje tradičné „Metro“ o efekty odleskov a rozmazania, aké sme vídali na Windowse 7. Teda to je zároveň niečo, čo sa istým spôsobom približuje takému iOS alebo modernému Androidu.

Vylepšené prostredie sa prejaví aj pri úvodnom nastavení konzoly. Výrazná prítomnosť animácií, rozmazania a hĺbkových efektov spojená s čistým rozhraním a zjavne aj farbou rozhrania. Súčasné prototypy určujú medzi Xbox One S a Xbox One X, podľa čoho sa mení farebná schéma. Kým na One S je svetlá, na One X bude tmavá, avšak nie tak, ako na súčasnom One-ku.

Novinkou pri úvodnom nastavení bude bočné menu, ktoré teraz pripomína štandardnú Windows 10 aplikáciu – napríklad Nastavenia. Ten gigantický text je zrejme len nedokonalosťou súčasného buildu a do vydania sa hádam zmenší. Na pozadí uvidíme rozmazanú konzolu, čo nám naznačuje ďalšiu novinku. Akrylové rozmazanie tvorí výraznú časť vizuálu v novom dashboarde.

Zaujímavé je pritom, že farby rozhrania sa budú prispôsobovať objektom v ich blízkosti, respektíve kľúčovým prvkom na danej obrazovke. Prítomné to bude v mnohých systémových aplikáciách a častiach užívateľského rozhrania, vrátane bočného menu. Novinkou sú tiež tzv. prepojené animácie, vďaka čomu budú pohyby krajšie. Prechody majú vytvorenú choreografiu, ktorej sa držia.

Xbox One Fluent Design Language

Prvá ukážka z rozhrania Fluent Design Language na Xbox One

Novinkou tiež bude skrytá možnosť spárovania ovládaču s profilom. Táto funkcia je skrytá v systéme už teraz, no Microsoft jej zatiaľ nevenuje veľkú pozornosť.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *