Randy Pitchford prišiel o 3 milióny dolárov, okradol ho osobný asistent

Randy Pitchford
Randy Pitchford nepatrí medzi najúprimnejších ľudí herného priemyslu, no zdá sa, že v Gearboxe pracovali ľudia s omnoho nižšou mierou dôveryhodnosti.

Jedným z takých ľudí bol od roku 2014 aj istý John Wright Martin. Ten nastúpil do Gearboxu ako Pitchfordov osobný asistent, ktorý mal ročnú mzdu vo výške 45 000 dolárov. Už po roku práce mu bol zverený do rúk účet k osobným účtom Randyho Pitchforda v American Express, kde sa ukázala asistentova pravá tvár.

Martin totiž zrejme okradol Pitchforda o viac ako 3 milióny dolárov. Martin totiž peniaze svojho chlebodarcu zneužil na to, aby si kúpil luxusné oblečenie a klenoty, ako aj dom za 519 000 dolárov. Martin mal dokonca niektoré transakcie pripísať Randyho manželke Kristy. Šlo o šeky vo výške 73 000 dolárov, ktoré mal Martin zaplatiť za umenie, ktoré kupoval od istého umelca – svojho známeho. Martin dokonca potichu prispel desiatkami tisícov dolárov na charitu a dokonca pozýval celé bary na „rundu“. Jeden účet ho vyšiel na 657 dolárov.

A ako Pitchford prišiel na to, že mu miznú peniaze? Na nedostatok prostriedkov prišiel, keď nemohol vyplatiť všetky mzdy v Kristyinej firme Nerdvana. To ho prinútilo kontaktovať Martina, ktorý prestal pre Pitchforda pracovať v roku 2016 kvôli záujmu podieľať sa na interiérovom dizajne. Martin si podľa svojho tvrdenia vraj pomýlil svoj bankový účet s Pitchfordovym a prisľúbil, že vyplatí stratených 768 000 dolárov. Martin s Pitchfordovcami podpísal 6-stranovú zmluvu o vrátení peňazí a ešte ten mesiac napísal šek na 598 000. K platbe nedošlo pre nedostatok prostriedkov na Martinovom účte.

Týmto to však neprestalo. Martin je nezvestný po nenastúpení do výkonu trestu. Obvinený je totiž aj z krádeže auta po tom, čo vypísal šek na kúpu v hodnote 76 000 dolárov. Avšak, ani tento šek nebol platný a teda predajca prišiel o vozidlo.

John Wright Martin Gearbox CEO Assistant

Via Gamerant

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *