Call of Duty: Black Ops 4 vygenerovalo 500 miliónov dolárov za jediný víkend

Black Ops 4 Digital Deluxe
Call of Duty: Black Ops 4 aj napriek kritike nemožno nazvať inak, než úspechom. Activision totiž prehlásil, že hra počas prvých troch dní dostupnosti vygenerovala tržby v hodnote 500 miliónov dolárov. Stále pritom platí, že predaje fyzických kópií boli oproti digitálnym výrazne nižšie.

Už skôr zverejnila britská analytická firma Chart-Track správu, že predaje krabicových verzií Black Ops 4 klesli až o 50% oproti WWII a až o 59% oproti Black Ops 3. Predaje v kamenných obchodoch vo Veľkej Británii tak predstavujú len zhruba 10% z toho, čo za rovnaký čas predalo Modern Warfare 3. Nutno však podotknúť, že vtedy bola iná doba s pomalším a obmedzenejším internetom a ľudia boli všeobecne stále zvyknutí nakupovať krabicovky.

Práve vďaka meniacim sa trendom je Black Ops 4 najpredávanejšou hrou Activisionu v digitálnej podobe. Predaje sú vyššie oproti predošlým dielom CoD, Destiny, ale aj ďalším sériám, ktoré boli kedy v réžii Activisionu. Predaje na PC (Battle.net) sa zdvojnásobili oproti WWII a taktiež sa do hry pripojilo viac ľudí, než minule. Activision dodáva, že Black Ops 4 má zároveň najviac hráčov vďaka kombinácii režimov Multiplayer, Zombies a úplne nového battle royale režimu Blackout. Takisto drží rekord v priemernom čase strávenom v hre a v celkovom počte odohraných hodín na súčasných platformách.

Generálny manažér Rob Kostich dodáva: „Black Ops 4 odštartovalo ako blockbuster. Počty hráčov a odohrané hodiny oproti minulému roku narástli, počet zhliadnutí na Twitchi stanovil nový štandard a ukazuje, aké zábavné je hrať aj sledovať Blackout, a výsledky za víkend opäť stavajú Call of Duty do popredia vrcholovej zábavy.“

Call of Duty Black Ops 4

via XboxAchievements; Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *