Microsoft chce údajne kúpiť IO Interactive

Hitman 2 Sniper Assassin
Microsoftu podľa renomovaného leakera Klobrille padlo do oka ďalšie nezávislé štúdio. Tentoraz ním je dánske IO Interactive, ktoré je známe najmä vďaka sérii HITMAN™.

Klobrille tvrdí, že štúdio, ktoré len minulý týždeň vydalo dlho očakávané pokračovanie príbehu Agenta 47, by mohlo potenciálne patriť Microsoftu. Nutno ale dodať, že všetko je dnes len v teoretickej rovine, podobne ako možnosť akvizície štúdia Turtle Rock, ktoré stálo za Left 4 Dead a Evolve. K akvizícii nakoniec nedošlo.

Ak by Microsoft predsa len kúpil IO Interactive, mohlo by to znamenať, že budúce diely by vychádzali exkluzívne len na Xbox. Výnimkou by mohla byť tretia sezóna terajšieho príbehu, ako aj možné remastre Blood Money a Absolution, ktoré nedávno získali rating. Súčasne by však IO Interactive dostalo prístup k ďaleko väčším finančným zdrojom, než s akými si muselo vystačiť pri reboote z roku 2016. Prvá sezóna sa totiž potýkala s množstvom komplikácií a prešla si viacerými odkladmi.

Spočiatku mala totiž vyjsť kompletne na disku, neskôr však prišlo rozhodnutie prejsť na epizodický model s tým, že prvé tri epizódy budú dostupné zadarmo v hre. Nakoniec však vyšla len prvá epizóda, po ktorej na mesačnej báze (a aj to na poslednú chvíľu) vychádzali ďalšie epizódy. Vo výsledku však tento model zrejme nefungoval tak dobre, ako si tvorcovia predstavovali, hoci hra bola kvalitná. Vo výsledku sme tak boli svedkami správ, že IO Interactive aj HITMAN™ sa oddelili od Square Enix. Pokračovanie si však našlo vydavateľa v podobe Warner Bros.

via ResetEra

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *